Dijital Fotoğraf Makinası Öneri?

bibidabu

Üye
Katılım
17 Ocak 2011
Mesajlar
74
Puanları
1
Sayın arkadaşlar,
Digital Fotoğraf Makinası almak istiyorum fakat bu kadar marka ve modeli araştırmakta sorun ayrıca çok fazla yabancı terim olduğundan anlamlarını bilmiyorum.
Ben kısaca ihtiyacımı belirtiyim bana önericeğiniz makina varsa sevinirim;
Genellikle doğa manzara resimleri çekmek niyetinde olduğum için netlik önemli efektif olarak orta düzeyde beni tatmin edicek bir megapixel olabilir.
Makrosu olmalı. Yakın çekimde zevk almak istiyorum olabildiğince yakın çekimlerde net olmalı zoom yaptığımda görüntü bozulmamalı. Bunun dışında normalde cihazı otomatik kullanabiliyim ama bazı resimlerde analog ayar yaparak kendimde çekebiliyim.
Şimdiden teşekkür ederim.Benim bir tane araştırdığım Var fakat bana gereğinden fazla gibi geldi Nikon D90?
 
Amatör ve profesyönel ayrımı yaptıktan sonra DSLR sınıfına girin derim.Eğer amatör düşünüyorsanız D90 size çok fazla gelir.Ayrıca D90'ın üretimi durdurılalı uzun zaman oluyor.Eğer bu konuda fazla bilginiz ve tecrübeniz yoksa proflara girmeyin derim.Tercihiniz için çok etken olduğunu unutmayın.Bütçenize göre en uygun olanını seçin, Fotoğraf geçmişi olanları tercih edin, Nikon, Canon, Fuji, Olimpios, Zenit, vs.)

Bir süredir Nikon D300 kullanıyordum bazı sebeplerden ayrılık yaşadık, şimdi elime başka makina almak istemiyorum.Nikon hastalık Canon alışkanlıktır.
 
canon eos 550d güzel bir makinadır. fazladan bir şeyler apmak isteyen amatörün tüm ihtiyaçlarını karşılar. ancak bu makinalara ihtiyaca göre objektifler almak gerekir. bu da maliyeti yükseltir.
 
Fujifilm Finepix s2950' tavsiye ederim.Bütçeniz müsait ise Nikon' un kaliteli fotoğraf makinelerine bakabilirsiniz.
 
önerileriniz için saolun Fujifilm Finepix s2950 cihazı gayet güzel fakat ben biraz daha ileriye yönelik SLR bir cihaz bakıyorum.
 
Nikon D40 - D80 arası bi makina al, objektif hesaplarına başla ;)
 
hacı ben fotoğraf çekmeyi bırakalı çok olmadı. sana şunu söliym. bence senin DSLR makina almak gibi bi niyetin yok. ihtiyacın var mı ? DLR ihtiyaçtan değil zevk için alınır.sıfırı pahalıdır. 2. eli almak risklidir. ben 2. el tanıdıktan aldım çok şükür3 senedir tık demedi Nikon D40. bence senin istediğin yarı profesyonel bi makina. yani objektifi sabittir ama manuel ayarları boldur. üstte bi arkadaş bi fuji önermiş işte o tarzmakinalar tam sana göre.
 
Bir tabe daha buldum.Biraz param var, orta üzeri makina düşünüyorum dersen Nikon D3100 tam sana göre. 1500 Tl. civarında
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,885
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst