Dgs ile mühendisliğe geçiş

Sayın ustam hem çalışıp hem mühendislik okumak bazen devamsizlik yaparak bölüm bitirilebilirmi mühendislik çok zor yapamazsin diyorlar sayın yaşlıuzmanın değerli yorumlarımıda bekliyorum

Zor falan değil hele hele bizim memlekette, önemli olan kapağı üniversiteye, istediğin bölüme atmak gerisi kaba tabirle eşşeği bağlasan mezun oluyor :)
Bölüm konusuna gelince herkesin ilgi duyduğu, sevdiği, becerebildiği konular olduğu gibi kanının ısınamadığı, soğuk gelen, zorlandığı konularda olabilir bir çok insanda bu böyledir. Ben mesela oldum olası Fiziğin mekanik ile ilgili konularını sevememişimdir, hep itici gelmiştir. Bunun zorlukla da alakası yok Arkadaşlarımın çok daha zor dediği ve başarısız olduğu konu ve derslerde başarılı olurken bu derslere ilgisizliğimden sevmememden dolayı düşük almışımdır. Elektronik konusuda Elektrik dalının kardeşi olmasına rağmen güç elektroniği hariç sevmedim sevemedim.

Sen sevdiğin ve ilgi duyduğun bölümü seç, çok zor yapamazsın diyenlere de gül geç ;)
Gündüz hammallık yapıp gece elektrik mühendisliği (iö) okuyan arkadaşım vardı benim adı İsmet'ti kulakları çınlasın.
 
Çoğu üniversite DGS ile kazandıktan sonra 5 yıl okutuyor.Aslında baktığın zaman çok da mantıklı gelmiyor akla.
 
Arkadaşlar konu ile ilgili her türlü sorunuzu bana sorabilirsiniz.
 
ustam herkes konuşur yok lys'den gir diye ama kimse hesap etmez. Mat 2 yani lys matematiği ve geometrisini öğrenciler bile yapamazken senin yapmanı beklerler. fizik kimya biyolojiyi saymıyorum bile. DGS en mantıklısı cünkü 2 tane alan var mat ve turkçe. mat soruları kpss ortaöğretim soruları gibi. türkçe de öyle. inan bana lys zor bir sınav. öyle esip gürlemekle de olmuyor gunde en az 5-6 saat mat 2 çalışmak gerek. olmuyor yapılmıyor.
 
DGS yi kazandıktan sonra eğer yıldız itü vs. gibi bir üniye yerleşirseniz ilk sene ingilizce hazırlık + 3 yıl okul sürüyor. MYO daki bir kaç dersinizi saydırıyorsunuz ve intibak komisyonu alacağınız derslerin transcriptini "Elinize" veriyor. Bu dersleri 1 yılda verebilirsen 1 yılda da mezun olursun. Ben 3 yılda rahat rahat vermiştim bizde bir abi 2 senede bitirmişti ama dönemde 50 kredi ders alıyordu 15-16 ders demek dönem başına. O kadar kasmadan 3 senede rahat rahat bitirilebiliyor.
 
Ben kendi bölümüme geçtim 3.sınıftan başladım stajlarımıda saydırdım şuan 4.sınıfım ama tabiki alttan ders alıyorsun biraz kafan karışıyor ama bu kesin yapmaz yada olmaz diye denecek bir şey değil geçeceğin bölümde derslerin uyuşuyorsa muaf oluyor ve 3. sınıftan başlama olağınıda doğuyor bu saatten sonrakilere yardımcı olsun diye yazıyorum
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,674
Kullanıcılar
449,946
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst