devrilme momenti nedir?

otoman

Üye
Katılım
23 Ocak 2008
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar asenkron motorlarda devrilme momenti nedir? nominal moment ile bağıntısı nedir? motorun duruşu ve kalkışındaki ilişkisi nedir grafik olarak gösterebilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler arkadaşlar...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sayın otoman

* Asenkron motorlarda devrilme momenti, devrilme kaymasında meydana gelir. Yani motor devrilme kaymasına geldiğinde, motordan max. moment elde edilir. Motorun ilk kalkışında n=0 olacağından S=1 olur, bunun devrilme kaymasıyla ilgisi yoktur. Devrilme kayması ve momentinin formülleri mevcuttur.

* Araştırma yaparsanız, bulacaksınızdır. Ayrıca kitaplarda formülleri vardır. Tarayıcım olmadığı için grafik gönderemiyorum ama şöyle bir grafiği var, devrilme kaymasına kadar biraz parabolik bir artışı var momentin, devrilme kaymasından sonra aynı parabolik gibi (tam parabolik değil) momentin düşüşü var.
 
momentspeed.JPG
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst