Devlet mi, özel sektör mü mühendisler için bu ortamda daha avantajlı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kendini geliştirebilmek için bence özel sektör daha iyi ama rahat olmak için devlet daha iyi
malum bizim milletin zihniyeti devletin malı deniz yemöeyen keriz
 
Önünüzde iki seçeneğiniz var. Ya özelde çalışırsınız kanınızı emerler,sömürürler gecenizi gündüzünüzü bilmezsiniz,ne bir misafirliğe gidebilirsiniz ne de size gelen olur, ne bir sosyal hayatınız olur, işten eve evden işe robot gibi durmadan çalışırsınız. Belki çok iyi maaşlar alırsınız ancak bunu harcayacak zamanınız olmaz. İnsanlıktan çıkarsınız.

Ya da memur olur adam gibi yaşarsınız. Çalışma saatiniz belli, özel hayatınız için bol vaktiniz olur, sosyal mutlu ve huzurlu bir insan olursunuz. Çok kazanıp yiyememektense daha az kazanıp adam gibi yaşarsınız. Şu anki şartlarda kamu maaşları çoğu özel sektör maaşından da yüksektir bunuda ayrıca belirteyim az önceki cümlem azınlık kitle içindi :)
 
Arkadaşlar yazışırken üslubumuza özen gösterelim.Bazı mesajlar tartışma yaratabileceğinden silinmiştir.
 
ozelde risk var ama risk olan yerde gelişim her zaman mımkundur....surekli kendini yenilersin ozel sektorde yenilemessen acıkta kalırsın zaten ama devlette risk yok monotonluk var ...
 
Tercih iset özel sektör olsun ister devlet. Sonuçta insança yaşamak için değilmi çabamız. İşini iyi yaptıktan sonra gerisi kendiliğinden gelir. Şartlarınız neyi gerektiriyorsa onu terçih ediniz arkadaşlar. Çalışma hayatında şöyle bilinir; devlet işi daha garantili, sosyal imkanları daha çoktur. Özel sektörse daha uzun çalışma saatleri,sosyal hakların azlığı vardır. İstisnalar hariç.
 
Tercih iset özel sektör olsun ister devlet. Sonuçta insança yaşamak için değilmi çabamız. İşini iyi yaptıktan sonra gerisi kendiliğinden gelir. Şartlarınız neyi gerektiriyorsa onu terçih ediniz arkadaşlar. Çalışma hayatında şöyle bilinir; devlet işi daha garantili, sosyal imkanları daha çoktur. Özel sektörse daha uzun çalışma saatleri,sosyal hakların azlığı vardır. İstisnalar hariç. <br>
 
Esasında entrasan noktalar var; 16 sayfa konu olmuş, sanırım çoğu arkadaşımız bir ilk konuyu okuyor sonra kendi düşüncesini son sayfaya yazıyor. O sırada önerdiği veya savunduğu tezlerin bir çoğunun cevabı ara konularda bir çok kez verilmiş olmasına rağmen, her seferinde tekrar başa dönme durumu oluyor. Konulara cevap veren arkadaşlar aradaki sayfalarada bir göz atın lütfen, ondan sonra cevaplarınız yazarsınız , o sırada bu konuda paylaşım yapanlarada haksızlık olmaz hemde bu konuda fikir edinmek için gelen kişilerininde kafa karışıklığına sebep olmazsınız. Mesala ben kendi kurumundaki maaşı banka promosyon detayı bile yazarak aktarıyorum, iki sayfa sonra biri neresinden uydurduğu belli olmayan bir rakamı sallıyor. O sırada konuya bakan arkadaşta yanlış bilgi ediniyor.Özel sektör ile devletteki çalışma durumlarını kıyaslamalı örneklerle detaylarla anlatılyor. İki sayfa sonra biri çıkıyor gelişmek istiyorsan özel sektör, yerinde sayıklanmak istiyorsan devlet diyen tecrübesi ve bilgisi ne olduğu belli olmayan kişilerden yorumlar geliyor. Lütfen aradaki sayfaları okuyun, yorumlarınızı ona göre şekillendirin karşıt fikirleriniz varsa bunları belirtin ki, konu gerçekten faydalı hale gelsin.

Bu konuda ve diğer konularda , hatta ve hatta gerçek yaşantımızda karşılaştığımız bir durum var, devlet mi özel sektör mü olayında, tecrübesi olmayan hatta öğrenci kişilerin ne devlette ne özel sektörde çalışması olmadan bu kadar keskin yorum yapabilmesi ya hayal gücünden ya işgüzarlığından kaynaklanır. Özellikle bu konularda daha önce dediğim gibi ters manupele eden insanlar vardır. Bunların bir kısmı işveren bir kısmıda devleti düşünen ama bunu başaramayanların kıskançlık yorumlarıdır. İş verenler devletin çalışma şartları ve sosyal haklarını bilen kişlerle çalışmak istemez, diğer çalışanlara kötü örnek olacağı için memurluğu kötülemek durumunda kalır. Diğer grup için ise dediğim gibi kıskançlıktan kaynaklanan bir olgudur.

Ülkemizde iki şey olduğundan fazla kötülenir, biri Ankaradır biride memurluktur. Bu iki öğe gereğinden fazla, eşdeğerlerinden çoğundan daha iyi durumda olmalarına rağmen kötülenmektedir. Özel sektörün kalitesi ve devletin kalitesizliği oldukça abartılmıştır. Ne için çalışıyoruz sorusuna verdiğiniz cevap bu konunun özüdür.
 
Son düzenleme:
1. sınıfta kuzenime matematik anlatırken babası gelip " senden adam olmaz, ben bile oturduğum yerden anladım senden bi cacık olmaz "demişti. çocuk o sene polis oldu ve ben 4 e geçtiğimde abi harçlık gönderiymmi sana demişti. kuzen geçenlerde evlendi, arabasını satıp ev aldı bense evlenmek için para biriktirmeye çalışıyorum.bırak araba almayı babamın arabasının deposunu bile dolduramıyorum. özelde çalışyıorum 3 yıldır ve bugün olmuş hala benden fazla para kazanıyo bu kardeşim polis olarak.çok kötü bi mühendiste olmadığımı düşünüyorum. çalıştığım alanda kojenerasyon (parlayan yıldız olarak biliniyor)
devlete geçmedikte ne oldu?...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,445
Mesajlar
917,676
Kullanıcılar
450,380
Son üye
mkerim

Yeni konular

Geri
Üst