Demirdöküm Neva Oda Termostatı

yılmazg58 .Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler.Yalnız parametre sayfasına girilemediği için bir türlü deneyemedik.sadece mode tuşuna basmakla parametre sayfasına girilmiyor.Başka bir giriş kombinasyonu olsa gerek .Saygılar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ben buderusa kendim oda termostatı yaptım. klemenslerde kısa devre vardı onu çıkarıp oraya kabloyu bağladım ve termostat çalıştı. Kitabında yeterli bilgi vardı nasıl takılacağı ile ilgili. Eğer jump varsa kombinin paneli devrede yoksa termostat. En azından buderusda o şkilde işlem yapılıyor.
 
baymak kombilerden bildiğim kadarıyla termostadı bagladıktan snra hiçir parametre girmeye gerek yok. Tabi aldıgınız termostad digital ve proglanablir bir termostatsa evet proglamanız gerekir. Manuel termostatları bagladığınızda direk kullanmaya başlayablirsiniz diye tahmin ediyorum. Siz en iyisi 24 V ile çalışan termostat alın ve montajını evinizin istediğiniz yerine yapmadan önce kombinin yanında kısa bir kabloyla baglantısını yapın ve çalışıp çalışmadığa emin olduktan snra arzu ettiğiniz yere montajını yapınız. İyi çalışmalar.
 
bende mode tuşuna yarım saat bastım gene girmedi servisler devlet sırrı gibi saklıyor, bu menüye giriş olayını bilen arkadaş varsa verirse tüm neva kombi olan arkadaşlara büyük bir iylik yapmış olur şimdiden teşekkürler.
 
önce sigortayı kapatıp acın.sonra birer kere basıp cekmek şartıyla ve seri birşekilde petek+ petek- su+ su-tuşlarına basıp mode tuşuna basılı tutun iki tane çizgi cıkacaktır parametreye girmiş olacaksınız.sonra 11 yapacaksınız
 
gkm5c.jpg


Merhaba

gkm5u.jpg


arkadaşlar aynı soruyu bende soraaktım ama ben biraz araştırma yaptım ve takıldığım bir yeri soracaktım sağdece. Ben baymak fx24 kombime general 300 kablolu termostatı montajını yapacağım(servise bağlatamadığım için iş başa düştü) ön kapağı sökünce konbinin kösterge panelinin yanındaki delikten dışarı çıkarılmış kırmızı kablolu ve ucu köprülenmiş aparatı hemen gördüm. ve buraya sermostatın bağlanacığını düşünüyorum. Fakat ana kartı ne olur ne olmaz idiye inceleyince normalde verilen kullanma klavuzundaki şemayla aynı olmadığını farkettim. şemaya göre olması gereken yerden gelmiyor kablonun bağlantı yerleri hatta şemada olmayan X3 diye ayrı bir çıkış yerinden çıkıyor bu köprülü kablolar. Şablonda X3 diye bir çıkış dahi yok. Benim ricam içime su serpilmesi adına bu işi iyi bilen ustalarımızdan teyit almak olacak.
 
Merhaba,

Bende de aynı model kombi ve ve aynı model oda termostatı mevcut. Elektronik devreyi hiç açmadan köprüyü iptal ederek köprü uçlarının olduğu yere termostat uçlarını bağladığınızda sorunsuz çalışıyor. Baymak servisi mekanik oda termostatı ve bağlantı ücretine 179 TL isteyince insan bunu da öğreniyor :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst