delta plc yardım

SS2 manualinde D1336 Y2 ye ait olarak görünüyor. Yukarıdaki mesajda belirtmistim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
SS2 manualinde D1336 Y2 ye ait olarak görünüyor. Yukarıdaki mesajda belirtmistim.
Sizinle alakalı değil tolga arkadaşın belirttiği D1030 ve d1036 datası işe yaramadı diye kesin konuşması üzerine yazma gereği duydum bunları.
 
Son düzenleme:
Programı yada ekran görüntüsünü buraya eklerseniz bakabiliriz.

Belki başka bir noktada hata vardır.
 
Arkadaşlar yapmayın lütfen koca delta yanlışmı yapıyor bu manueller tüm dünyada dolaşıyor ve binlerce milyonlarca kez programlanıyor bu dökümanlara göre gerçekten böyle dediğiniz gibi olsa bu zamana kadar düzeltilmezmiydi hadi diyelim haklısınız dökümanlar yanlış siz böyle yanlış döküman sunmakta ısrar eden bir firmaya güvenip ürünlerini kullanırmıydınız? Sizin dediğiniz gibi olsa şimdiye kadar delta ya batardı ürün satamazdı yada bu manuelleri anında düzeltirdi lütfen yapmayın bu konuyu okuyanlarında yanlış düşünmelerine neden olmayalım.
Hocam, ilk önce size ve diğer arkadaşlara yardımlarınızdan , ilgi alakanızdan ve zamanınızı ayırdığınız için teşekkürü bir borç bilirim. İnanın şu ana kadar kalbimden Deltanın dokümanlarında bir hata olabileceğini geçirmedim ve de hep hatayı kendimde aradım.

Plc üzerinde denediğim ladder diagram aşağıdadır.
 

Ekli dosyalar

  • plc.jpg
    plc.jpg
    181.4 KB · Görüntüleme: 33
Programda görünür bir hata yok. Ancak şöyle bir durum olduğunu düşünüyorum. İnșaAllah yanılmıyorumdur.

Saniyede 1000 pulse hızla 1000 adet pulse gönderiyorsunuz. Yani tüm işlem 1 saniyede bitiyor. 500 pulse ise yarım saniye sürüyor. Karşılaştırma
işlemi yazılımsal bir işlem olduğundan komutun çalıştığı an 500 değerine denk gelmiyor.

1 -eşit yerine büyük eşit kullanmayı deneyin. Hassasiyet kaybolacak ama programin çalıştığını test etme mümkün olur.

2-frekansı 20 gibi düşük pulse sayısını 300 500 gibi büyük belirleyin. Değerleri izleme imkânınız artar.

3-pulse kesmesi vardı diye biliyorum. Çok hızlı değişen işlemlerin kontrolünü yazılımsal değilde donanımsal kontrol etmek daha sağlıklıdır. Kesme donanımsal olduğu için pulse kesmesi ile deneyin.
 
huh arkadaşımızın daha önce yüklediği programda ufak bir değişiklik yapınca simülasyonda çalışıyor. PLC'ye yükleyip deneme imkanım olmadı ama. d1336 ile o anlık değeri tuttuğu görülüyor.
 

Ekli dosyalar

  • deneme pulse.rar
    11.8 KB · Görüntüleme: 6
arkadaşlar sorunu çözdüm. Şöyle ki:
plsy komutuna pals adedi olarak 0 değerini yüklüyoruz. Bu sıfır değeri plsy komutunun sürekli pals üretmesini sağlıyor ve o anki palsi d1030 registerinden takip edebiliyoruz. d1030 registeri sürekli pals modunda o anki palsi gösterebiliyor.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst