Delta plc ile oransal valf uygulaması

Teşekkürler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
çarpma işlemini yazmıştım, o4da kısmının çıkışı bu şekilde sağlanıyor.
ekran kullanmıyacaksan sabit değerde yazılabilir. adres kısmı yerine k1000 yazarsanız 2,5 voltluk enerji alırsınız. tabi amperi yetmeyeceği için kart kullanmanız mecburi,
17.jpg
 
Teşekkür ederim güzel bir anlatım olmuş. Burada TO K2 ... ... ... dersek 2. cihaz oluyor sanırım cihaz numarasını burada belirtiyoruz.
 
Konu baya bir eski ama benim de şu an benzer bir durumla karşı karşıya kalacak gibiyim. Sayın @çıraközgür hocam siz bu oransal valfler hakkında baya tecrübeli görünüyorsunuz. Yeni bir konu açsam belki gözünüzden kaçar düşüncesiyle buradan devam etmenin iyi olacağını düşündüm. O yüzden kusuruma bakmayın.

Ben daha önce hiç oransal valf ile çalışmadım. Yukarıda bir çok aydınlatıcı bilgi vermişsiniz. Ama benim kafamda hala bazı sorular var. (Kartın 0-10V analog olduğunu varsayarak soruyorum.)

1- Biz PLC analog çıkıştan 0-10V analog sinyali karta gönderiyoruz, kart gelen voltaja göre PWM üretiyor mu? Yani diyelimki 5V ta piston yarı hızda çalışırken 10V ta tam hızda çalışıyor mu? Yani bizim ekstradan PWM üretmemize gerek yok gibi geliyor, yanılıyor muyum?
2- Piston belli bir mesafeye geldi orada durdurmak için PLC analog çıkıştan sinyal vermeyi mi kesiyoruz? Yoksa başka bir yöntemi mi var?
3- Bir de piyasada baya bir oransal valf sürücü kartı mevcut. Ama kartın çalışması için yapılması gerekenleri anlatan döküman pek bulamadım. Sizin kullandığınız kartları baz alarakta olabilir veya genel kullanımdaki kart, modül vb için temelde kullanılacak uçlar ve görevleri ile ilgili kısa bir bilgi verebilirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,835
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst