Delta plc ile oransal valf uygulaması

shox

Katılımcı Üye
Katılım
4 Tem 2007
Mesajlar
968
Puanları
56
Delta plc ile oransal valf nasıl sürebilirm daha önce hiç oransal valf uygulaması yapmadım. Bana söylendiğine göre valf ve kartı mevcut ama markasını bilmiyorum marka gözetmeksizin bu işin oluru nasıl olmalı. Teşekkür ederim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
selam shox, her oransal valfe her kart olmuyor. son iki ayda iki tane enjeksiyon makinesinin donanım ve programını bitirdim (biri bugün bitti). ikisine farklı kart aldım. plcye bağladığın 04da tarzı 0-10 dijital çıkışı karta bağlıyorsun, karttan da oransal valfi besliyorsun.
kartlardan biri bu 24 vdc beslemeli.
diğerinide yarın iş yerine gidince fotoğrafını atarım
 

Ekli dosyalar

  • 17.jpg
    17.jpg
    46.3 KB · Görüntüleme: 114
karta bağlantısı ve kartında plc (analog giriş çıkışı olan SX2 gibi) yada analog modüle bağlantısı nasıl yapılıyor kabaca bir kağıda çizerek resim eklemeniz mümkünmü?
 
Teşekkür ederim.
 
kusura bakmayın yogunluktan anca dönüş yapabildim

dop panelden altı adresten komut alarak çalıştırıyorum

3pdXM5.jpg


kodlarda böyle

7y4OZa.jpg


dijital çıkışlar 0-4000 arası, ben %0-100 arası ayarladığım içim 40 böldüm her adres değerini
 
Yardımınız için teşekkür ederim. Sağolun.

@çıraközgür ustam anladığım kadarıyla siz 0-10V. ile kartı sürüyorsunuz kartta vanayı kontrol ediyor sizin uyguladığınız voltaja göre.

Verdiğiniz örnekte 6 noktadan çalıştığınızı söylemişsiniz bu kart 6 adet valfi ayrı ayrımı sürüyor yoksa siz bir vanayı kontrol etmek için 6 ayrı set değeri üzerindenmi çalışıyorsunuz?

Birde analog modül yanında olan lineer cetvelle ilgili modülden bahsetmişsiniz bunu ne amaçla kullanıyorsunuz bu valf ile olan bağlantısı nedir nasıl bir işlem görüyor?
Biraz fazla oldu ama kusura bakmayın lütfen.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bir valfi 6 farklı değerden kontrol ediyorum, 04ad dijital girişte her piston kenarına bağlı lineer cetvelin mesafesini okuyor. makineyi kullanan eleman MESAFE yazan yere girdiği değere gelince pistonun durması için, yani şart koşuyor.
 
anladım lineer cetvelde kullandığınız modül nedir acaba?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,289
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst