Delta DVP-14SS2 ile FIFO yapılabilir mi

Katılım
24 Mar 2007
Mesajlar
87
Puanları
1
Konum
www.mekatroteknik.com
Merhabalar,
Delta SS2 serisi PLC kullanarak, 15 makineden gelen mal istek sinyallerini sıralamaya sokmak, ilk giren ilk çıkar mantığı ile ilgili bir bilgiye ulaşamadım. Sizden ricam örnek bir uygulama 3 makinelikte olsa yeterli.

Çalışması şöyle sıra ile veya karışık gelen sinyal 3.makine, 7. makine ve 15.makineden geldi diyelim, ilk sinyal gelen makineye ilk sıradan malzeme gönderir ve gelen bilgi sıfırlanır, diğer makinelerde aynı mantıkla çalışmaya devam eder.
15 makine için 5sn lik pals ile bir sayıcı 15 makineyi karşılaştırma komutu kullanarak sistem çalışıyor fakat mal vermekte geç kalıyor, sayıcı değeri 1 iken 1. makine ama o anda 15 nolu makineden sinyal gelirse 70 saniye bekliyor budefa 15. makine malzeme yok arızasına giriyor. O yüzden ilk giren ilk çıkar mantığı şart.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
gerçek zaman saati kullanarak yapın veya timer kesmesi kullanın her 100ms bu kesme ye girip gelen sinyalleri tarasın aklıma bunlar geldi benim.
 
Sıralama algoritmalrında birçok yöntem var burada yönetci tarafından verilen örnekte yerdeğiştirme kullanılmış.Ayrıca bakınız: FIFO LIFO (ilk giren ilk çıkar,son giren ilk çıkar)
 
Son düzenleme:
Shox bilgin için çok teşekkürler, Uğur beyin yapmış olduğu örnek işime yarayacak gibi, herkese çok teşekkürler.

Saygılarımla.
 
http://destek.delta-turkey.com/view...04&hilit=gelen+sinyalleri+sıraya+sokmak#p6104

Yukarıda Uğur bey'in örneğini, sıralama FIFO işlemi için kullanmaya çalıştım, ekteki programda çıkışlara aktardım, shift register benzeri bir durum oluştu, benim istediğim gelen pals hafızada kalması düşen kenar ile hafızadan silinmesiydi, aynı anda 4 veya 5 pals geldi diyelim tüm palsleri öncelik sırasına göre hafızya yazıp öncelik sırasına bakarak işlemi bitirmesi.
Örneğin. 14 adet siviç var diyelim her siviçte ayrı girişlere bağlı, her siviçten gelen bilgi bir DATA ya yazılsın karşılaştırma komutu ile atıyorum gelen sinyaller
1.sinyal = 2.siviçten
2.sinyal = 5.siviçten
3.sinyal = 7.siviçten
4.sinyal = 1.siviçten
5.sinyal = 13.siviçten gelmiş olsun bizim öncelikle 2.makinye mal gönderip dolduysa, ardından 5. makineye mal gönderip dolduysa, ardından 7. makineye mal gönderip dolduysa, ardından 1. makineye mal gönderip dolduysa, ardından 13. makineye mal göndermeliyiz, bu işlem böyle devam eder.
Yanlışlık yaptığımı fark ettim sıralama2 dosyasını incelermisiniz.


(FIFO çalışma mantığı resimde görüldüğü gibi)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
 

Ekli dosyalar

  • FIFO.jpg
    FIFO.jpg
    124.4 KB · Görüntüleme: 40
  • FIFO1.jpg
    FIFO1.jpg
    133.3 KB · Görüntüleme: 33
  • PLC_Giriş_Sıralama1.rar
    11.8 KB · Görüntüleme: 13
  • PLC_Giriş_Sıralama2.rar
    12.1 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst