Dc power supply ile gümüş suyu yapımı

colossol

Üye
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba, internette malum denk gelmiş olabilirsiniz; saf su içerisinde saf gümüş elektrodları ile gümüş suyu yapılıyor.. bende tüm malzemelerimi ayarladım ve elektronikçiler çarşısından biraz daha profesyonel olması açısından akım ve gerilimi ayarlanabilen aşağıdaki ürünü satın aldım.. 1mA ile 1000mA değerleri arasında istediğim bir değerde ve 6V-15V aralığında gümüş suyu yapmak istiyorum.
0-15 Volt 2 Amper Ayarlı Güç Kaynağı (RXN-1502D)
Herşeyi hazırladım ve bağlantıları yaptım voltajı 15 V ayarladım fakat sistem çalışmadı. Amper göstergesinde hiç akım çekilmedi..
İnternette herkesin bildiği Ataba marka 300mA yada 600mA çıkışlı, 3-6-9-12 V a ayarlanabilir adaptörler ile gümüş suyu yapıyorlar fakat ben kendi sistemimi çalıştıramadım..
Atladığım bir şeymi var?
Almış olduğum dc power supply ile sadece Voltaj ayarlaması mı yapabiliyorum? Yanlış ürünü mü aldım? Tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı?

Birde bu dc power supply de sabit akımı nasıl vereceğim, voltajı ayarlayabiliyorum ama akımı ayarlayamıyorum, akım hep sıfır değerinde..
Almış olduğum dc power supply araızalımı diye test ettim, 12V led ampül bağladığımda led ampül yanıyor. Amper değeri ekranda gösteriyor.

Yardımcı olan ve bilgilerini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 
Kulalndığınız sudan kaynaklı gibi, iletken olması için biraz tuz veya soda atıp deneyin.
 
Saf su elekltiği alçak voltajlarda hemen hemen hiç iletemez, ancak Şebeke elektriği (220 volt AC) hariçtir, iyi bir iletken sıvı olabilmesi için iletken bir elektrolit halinde bulunması gerekir, saf suya uygun gümüş tuzlarının ilavesiyle elektroliti iletken olan çözeltisi gibi. Bakır çubuklarla örneğin % 99.99 saflıkta elektrolitik bakır eldesinde de bu bakır elektrotlardan akımın geçmesi için bu defa bakır tuzları alçak voltajda akımın geçmesi için bu çözeltiye ilave edilir.

Not: Sodayı (sodyum bikarbonatı pasta kabartma tozunu) ilave ederseniz oksijen ve hidrojen gazları bu gümüş elektrotlarda ayrı ayrı çıkar, bu mahsurlu değildir. Ancak yemek tuzu (NaCl) eklerseniz bir elektrotta klor atomları oluşup gümüş klorür (AgCl) oluşturup bu metali dıştan kademeli olarak zamanla aşındırıp kimyasal olarak eriterek başka bir tuzu oluşturur, diğer gümüş elektrotta ise zararsız hidrojen gazı çıkar ve elektrorada bir zarar veremeden havaya uçup gider. (Eğer bir yerde de biriktirilmezse eğer) Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
cevap veren herkese teşekkürler..
konuda yazdığım soruna aradığım cevabı buldum.. aslında sistemim çaışıyormuş. saf su öyle dediğiniz gibi iyi bir iletken değil..
hazırladığım düzenek; gümüş çubukları arası mesafe 2cm ve 1 lt saf su manyetik karıştırıcı üzerinde, 15V ile devreyi çalıştırdığımda yukarıda bahsettiğim ve almış olduğum 0-15V dc power supply in akım göstergesinde çekilen akımı okuyamadım. çünkü göstergesi 0.00 A hassasiyetinde idi, hassas bir ölçü aleti ile akımı ölçtüğümde çekilen akım 92µA seviyesinde olduğunu gördüm ve süre ilerledikçe akım artarak devam etti. 2 saatin sonunda yaklaşık 500µA seviyesine ulaştı. Yani bu devrede düşük voltajlarda düşük akım yüksek voltajlarda yüksek akım çekiliyor.. voltaj ayarlarını değiştirdiğimde ölçü aletinde çekilen akım doğru orantılı olarak değişiyordu.. ilk saatlerde devreden çekilen akım seviyesi mikro amper seviyesinde.. bu tarz işler yapacak olan arkadaşlar varsa bu devrede 2mA yani 2000µA seviyesinde akımı sınırlandırmayı tavsiye ederim. amacımız ne kadar düşük akım o kadar küçük yani nano boyutunda gümüş iyonları elde etmektir...
sağlıcakla kalın..

Kulalndığınız sudan kaynaklı gibi, iletken olması için biraz tuz veya soda atıp deneyin.

saf suyun içine atılan diğer bileşikler gümüş iyonları ile etkileşime girerek yeni ve insan sağlığını olumsuz etkileyen bileşiklerin oluşumuna sebep olacağı için saf suda yapılması gerekiyor.

Saf su iletken değildir.Bizde suyun iletken olduğuna dair bir inanç var nedense.

iletkenliği çok düşük ve zamanla içindeki gümüş iyonları iletkenliği artırıyor.. 14 saatin sonunda 2000µA seviyesine ulaşarak, suyun iletkenliği TDS metre ile 009 olarak ölçtüm. 24 saatin sonunda iletkenlik 021 olarak ölçtüm ve voltajı ayarlayarak akımı 1800µA seviyelerinde tuttum..
 
Saf su elekltiği alçak voltajlarda hemen hemen hiç iletemez, ancak şebeke elektriği (220 volt AC) hariçtir, iyi bir iletken sıvı olabilmesi için iletken bir elektrolit halinde bulunması gerekir, saf suya uygun gümüş tuzlarının ilavesiyle elektroliti iletken olan çözeltisi gibi. Bakır çubuklarla örneğin % 99.99 saflıkta elektrolitik bakır eldesinde de bu bakır elektrotlardan akımın geçmesi için bu defa bakır tuzları alçak voltajda akımın geçmesi için bu çözeltiye ilave edilir.

Not: Sodayı (sodyum bikarbonatı pasta kabartma tozunu) ilave ederseniz oksijen ve hidrojen gazları bu gümüş elektrotlarda ayrı ayrı çıkar, bu mahsurlu değildir. Ancak yemek tuzu (NaCl) eklerseniz bir elektrotta klor atomları oluşup gümüş klorür (AgCl) oluşturup bu metali dıştan kademeli olarak zamanla aşındırıp kimyasal olarak eriterek başka bir tuzu oluşturur, diğer gümüş elektrotta ise zararsız hidrojen gazı çıkar ve elektrorada bir zarar veremeden havaya uçup gider. (Eğer bir yerde de biriktirilmezse eğer) Kolay gelsin.
Yorumunuz için teşekkür ediyorum, peki sizce 1lt su için ne kadar sodyum bikarbonat koymalı dersiniz? daha doğrusu anlayamadığım düzeneği kurduktan sonra çubukları birbirine düzgün bir mesafede koyduktan sonra ayrıyeten birde tuz mu konuluyor birşey koymazsak iletkenlik olmuyormu? illa iletkenliği artırıcı bir madde mi koymamız gerekli?
 
Son düzenleme:
Merhaba. Sn. korealera, saf suyun mevcut olan eser miktardaki İletkenliğini karbonat gibi bazı tuzlarla çok artırırırsanız eğer, hem hidrojen ve oksijen gazı üretimini (örneğin sodyum karbonat yerine deniz, yemek tuzu konursa anotta istenmeyen gümüş klorür bileşiği oluşur, bu şekilde kollaidal gümüş iyonları üretilip oluşmamış olur) artırıp, ayni zamanda da kollaidal asıltılı olarak distile sudaki çözünmüş gümüş iyonlarının angström boyutunu bu durum fazla büyütüp istenilen sonuçların (bununla alınacak sağlık sonuçları bir alternatif tıp seçeneği olarak kabul edilmeli, ciddi rahatsızlığı bulunup bunlara somut şifa arayanlar bu yolları değil mutlaka modern tıp biliminin tedavi edici yollarını aramalıdırlar şeklinde düşünüyorum) bu nedenle alınmamasına neden olur, bu konularda bu konuyla ilgili yazılardan okuyup anladığım kadarıyla.

Çözelti olarak distile (damıtık) suyun mutlaka kullanılması gerekmekte olup, bu suyun sonradan üretilmiş olan "gümüş suyu" olarak içilebileceği de düşünülüp elektrolizden önce mutlaka kaynatılması ve elektrolizde uygulanacak akımın çok düşük amper (en fazla 500 mA gibi) ve 9 volt civarlarında ve çok uzun sürelerle (14 saat gibi) uygulanması gerektiği, saf suyun örneğin binde bir veya daha düşük olan eser i orandaki bir letkenlik derecesinin, cuzi gümüş iyonları elektroliz başında az sayıda oluştuktan sonra çığ etkisiyle artmasının beklendiği, saf suya iletkenliği artırıcı tuz kesinlikle de konulmayacağı, gümüş eelktrotlara uygulanacak olan DC akımın mA ve voltunun asgaride tutulup elektroliz işlemine başlanması alttaki linkte tavsye ediliyor. Kolay gelsin.

https://www.nizamoglusuaritma.com/index.php?route=journal2/blog/post&journal_blog_post_id=134
 
Son düzenleme:
Geçen bir tv kanalında korona muhabbeti sırasında kelle paca soğan sarımsak fayda zararı arasında bu gümüş suyu da geçti.

Programa katılan tıpçılar ağır metaldir ve zehirler dediler.

Bildireyim dedim.
 
Biz bildiğimizi paylaştık.
Gerisi karar verenin bileceği iş.

Deneyenler sonucunu yazarsa bizde kim doğru söylüyor fikir sahibi oluruz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,528
Kullanıcılar
449,905
Son üye
smartnet

Yeni konular

Geri
Üst