DC-DC BOOSTER SORUN

@sanerdk , İlk denemeleri lehimlerin olduğu yerde yaptıysanız karta hasar vermiş olabilirsiniz. iki kondansatörde aynı değerde denemek için takabilirsiniz.
yönü fark yaparmı onun
 
Sökmeye çalıştım üstten havyayla sıcak verdim yazılar filan silindi bütün kart parçalar ateş gibi oldu yinede yerinden çıkmadı parça :mad:

Parçanın son hali, nasıl sökerim yardımcı olursanız sevinirim. koyu boyalı kısmının eksi olduğunu öğrendim altta resmini paylaşacağım.

qB251V.jpg

MJlO57.jpg

9Lpn8O.jpg


Yönleri alttaki resimden öğrendim.
jnYldL.jpg
 
Daha önce smd mlz sökmediğiniz belli oldu. Normal havya ile zor iştir. Tecrübesi fazla olanlar sökebiliyor. Daha çok sıcak hava istasyonu ile sökerler. Karta daha fazla zarar vereceksiniz. Çok pahalı bir kart değilse uğraşmayın derim. Nasılsa elinizde çalışan bir tane daha var.
İlla iki tane olsun derseniz yenisini sipariş verin. Üzerindeki entegre, diod, transistör/voltaj regülatörü ( ne olduğunu seçemedim) onları piyasadan bulup tek tek alsanız kart parasını geçebilirsiniz. Yenisi gibi de olmayabilir.
Uğraşıcam derseniz smd mlz sökümü hakkında şöyle bir video var


Youtuba şu şekilde aratırsanız bir çok videoya ulaşabilirsiniz.

how to remove smd chip without hot air
 
Aşağıda eklediğim resimde kırmızı okla işaretlediğim iki pin lehim noktasıdır. Önce birini ısıtırken hafif kuvvet uygulayıp kaldırmalısınız daha sonra diğer taraftakini. Eğer imkanınız varsa iki pini aynı anda ısıtırsanız daha kolay sökülür. Kondansatörde arıza olacağını sanmıyorum ama olmaz diye bişey yok. Sağlamsa bile yazılar kalkacak kadar ısındıysa o kondansatörden hayır gelmez.

Adsız.png
 
Yukarıda da belirtmiştim sayın @acaroz

Maddi olarak evet değmez astarı yüzünden pahalıya gelir. Ancak tecrübe için uğraşılabilir. Deneyim kazanılabilir. Mesela şu an o kondansatör nasıl sökülecek arkadaşımız çok güzel bir bilgi edindi. Uğraştı denedi çözemedi ama birazdan onu sökecek.

Saygılar..
 
Tabiki sayın @serkan_48, denemek ve tecrübe etmek güzel. Bu kart nasılsa bozuldu. İleride iyi bir havya edinip iyi hayva ile de deneyebilir. Sonrasında bir hava istasyonu edinirse smd leri malzemeye ve karta zarar vermeden sökmeyi öğrenebilir.
Sevgi ve saygılarımla
 
denemeye daha sonra devam edeceğim şimdi dışarıya çıkmam gerekli inancınız için çok sağolun o kondansatörü söküp yerine diğerini takıcam kafaya koydum :D

bu arada kartı bozacak birşey yaptığımı düşünmüyorum kart bozulmadı bence. bana göre direk bozuktu aldığımdan itibaren
 
kapasitörün bozuk olduguna nasıl kanaat geldi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst