Danfoss Sürücü Peaklerde durup tekrar başlıyor

torex

Üye
Katılım
22 Eki 2006
Mesajlar
366
Puanları
1
Yaş
46
Çalıştığım fabrikada 4 ad. 45Kw 2 ad. 132 kW motor kullanıyoruz. Bu motorlar danfoss sürücü ile hız ayarı yapılıyor. s7-400 PLC ile profibus üzerinden bu sürücülere parametre gönderiliyor. Elektrikler peak yaptığında bu sürücüler hataya geçiyor. Hatayı resetleyemiyoruz. Motorlar hızı sıfıra indikten sonra hatayı resetliyoruz. Sonra tekrar eski haline geliyor. Bu hızın sıfıra inmesi bizi sıkıntıya sokuyor. PLC UPS üzerinden besleniyor. Bunun sebebi neden olabilir? Teşekkür ederim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Surucu kendini korumaya aliyor zaten baska birsey yapmasida beklenemez bunun bir cozumu varsa eger danfors teknik servisleri bilir int den arastir ara kesinlikle yardimci olurlar
 
Sürücü arızaya geçtiği anda motor kontrolünü bırakır. Dolayısıyla motor serbest şekilde duracaktır. Sizin hatayı resetleyememenizin sebebi motorun durmasıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Belki start fonksiyonunu "fly start" ayarlarsanız sorun çözülebilir. Eğer start fonksiyonu dönen motoru yakala (fly start) ayarlı değilse motor dönerken tekrar start verilirse motoru durdurup tekrar çalıştıracaktır. Bu arada sürücü aşırı akım hatasıda verebilir.
 
Teşekkür ederim cevaplarınız için.. Normalde sürücüyü Scada üzerinden resetliyoruz.. Peak meydana geldiğinde dediğiniz gibi sürücü hataya geçince motor boşta dönüp duruyor. Bu esnada sürücü arızaya geçip reset yemiyor. Motor tamamen durduğu anda reset atabiliyoruz. Tekrar eski çalışma durumuna geçiyor. Fakat bu durum bizim için üretimde hurda çıkmasına sebep oluyor. Motor dönerken sürücüye start verme durumu olmuyor. Çünkü hatayı resetliyemiyoruz.
 
Anlayamadığım konu arıza meydana geldikten sonra hatanın motor durmadan resetlenememesi. Belkide motorun durmasından ziyade belli bir süre geçmesi gerekmektedir.
Otomatik restleme parametresini kullanarak deneyebilirmisin? resetleme süresini 0,1 sn olarak ayarla. Bakalım ne olacak.
 
Belirli bir süresi olduğunu sanmıyorum çünkü motorların üzerinde farklı yükler ve farklı hızlarda olduğu zaman durma amanı değişecektir. Bunun sonucu motor durmadan önce ve durduktan belirli bir zaman sonra resetleme olabilecek fakat böyle bir durum gözlemlemedik.
Başka nedenlerden dolayı hataya geçtiğinde resetleme olayı ve süresi ile ilgili bir sıkıntı yaşamıyoruz.

Az önce motora start verdik ve birli bir hız set değerinde oturdu. sonra sürücüyü kapattım ve kendi halinde yavaşlamaya başladı tam durmadan sürücüyü açtım ve motoru dönerken yakalamadı. Motorun durmasını bekledi ve durduktan sonra tekrar harekete geçti. Sanırım sizinde bahsettiğiniz "fly start" özelliğinden kaynaklanıyor. Bu özellik ne amaçla kullanılıyor. Değiştirisek ne gibi dezavantajları olabilir? Teşekkür ederim verdiğniz bilgiler için..
 
erolgke;
biraz bu "elektriklerin peak" yapmasından bahsedermisin.nasıl anlıyorsunuz peak yaptığını.
belki dahili Parafudr ve parazit engelleyici filtre kullanarak bu durum engellenebilir.
 
"FLY START" dönen motoru yakalama özelliği. Sürücünün "START FONKSİYON" menüsünden ayarlayabilirsiniz. Ancak kontrol modunun SKALAR olması gerekmektedir. Eğer uygulamanda motor durmadan tekrar start vermende bir sakınca yoksa bu özelliği kullanmanın bir dezavantajı yok. Zaten seninde istediğin motorun durmaması.
Peak yapma olayı gerilimin yükselmesimi? Eğer gerilim yükselmesi ise az önce dediğim gibi otomatik resetleme yapabilirsin.

Birde sürücü modelini ve hata kodunu yazabilirmisin?
 
Anlık olarak elektrikler gidip gelmesi olarak anlıyoruz. Voltaj hareketini izlemedik. Genelde kötü hava şartlarında oluyor. Fabrikada aydınlatma gidiyor ve bahsettiğim sürücülerin hataya geçmesi sorununa neden oluyor.

Sürücü FLY START olarak ayarlanmamış ama bu tam olarak sorunu çözebilirmi. Çünkü bizim asıl sorunumuz sürücü hatası resetlenmemesi motor tamamen durdumadan resetlenmemesi.
Bizim için motor durmadan start vermenin herhangi bir skıncası yok. Otomatik resetleme sadece manuel resetlemeden farklı bir olay mı? ve sadece gerilim yükselmesindemi aktif duruma geçiyor.

Danfoss VLT 5000 Serisi - hata kodunu almadık
 
Anlık olarak elektriğin gidip gelmesi dc bara geriliminin düşmesine neden olacaktır. Büyük bir ihtimal sürücü undervoltage hatası vermektedir.
Eğer sürücünde undervoltage kontrol parametresi var ise sorunu çözebilirsin. bu parametre sürücü hataya geçmeden hızını düşürüp çalışmasına devam etmesini sağlamaktadır.
Otomatik resetleme manual resetlemeden farklıdır. Belli bir zamanda ve periyotta ayarlanabilen hataları ayarlanan zaman sonra kendiliğinden resetleyebilir. Yüksek voltaj, düşük voltaj, aşırı akım gibi hataları otomatik resetleyebilirsin.

Öncelikle start fonksiyonunu "fly start" olarak ayarla.
Sonra undervoltage control parametresi var ise aktif et.
En sonda otomatik resetlemeyi etkinleştir.

Sürücü modelini verirsen değiştrimen gereken parametreleri araştırırım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,867
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst