Bu Resimdeki Sürücü Modbus mu USS mi

Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
1,068
Puanları
156
Yaş
39
Herkese selamun aleyküm hayırlı pazarlar kandiliniz mübarek olsun.

Değerli ustalarım elimde bir tane sürücü var ve sürücünün üzerinde RS232 portu var aşağıda resimlerini de veriyorum.
Lakin anlayamadığım şey şu : Bu sürücü ile ben Bir plc kullanarak modbus haberleşme yapabilir miyim sürücünün dökümanına baktım USS yazıyor hatta rx tx pinlerini de vermiş.

Ama Elimde bir tane gemo AR2 ve Modbus modülü var ben bu modüller ile bu sürücüyü rx - tx - ve gnd yi birleştirerek motoru durdurmak çalıştırmak hızını değiştirmek durma yöntemini değiştirmek gibi uygulamalar yapmak istiyorum.

Çözemediğim şey ise bu uss protokolü modbustan farklı mı yani rs485 değil mi ben bu uss ile haberleşirken 40000 li adreslere tekrar veri yollamayacak mıyım yada o adreslerden okuma yapmayacak mıyım ?

Nedir bu işin püf noktası ?

gqDoQL.jpg


ZZadlA.jpg
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bende bunu merak ediyorum. Bazı siemens sürücülerde uss potokolden bahsedilir rs 485 yapısıyla bu prokol üzerinden normal modbus haberleşmesi yapılabilir mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst