Danfoss Buzdolabı Motoru Bağlantısı

anfield

Üye
Katılım
26 Nis 2009
Mesajlar
106
Puanları
1
Yaş
41
İyi günler. Danfoss marka buzdolabı kompresörü enerji bağlantı kutusu içerisindeki role üzerinde C bağlantı ucu ne işe yarar. Besleme Faz ve Nötr olarak L ve N ye girmiş. Yine L ve N den buzdolabı içerisine faz nötr göndermiş fakat C bağlantısından da iki adet siyah kablo göndermiş. Şimdi ben bu kompresörü haricen hava basma vs için kullanmak istiyorum. Kompresörü söktüğümde buzdolabı çalışıyordu. Şuan bi problem çıkmasın diye enerji vermedim. Enerji vermem için C boş mu kalmalı yoksa L den Yada N den şönt gerekli mi. İlgilenirseniz sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • Role.jpg
    Role.jpg
    48.2 KB · Görüntüleme: 107
Kompresör de r s c uçları vardir. Bu üç uca da bağlantı sart. R run s start c common

C common ortak uç
S start yardımcı sargı
R run ana sargı

Siz orayi soktuğunuz gibi bağlayın enerjiyi öyle verin.

Yanlışim varsa düzeltsin ustalarimiz
 
Rölenin altını sökmedim. Role yard sargı ana sargı geçişlerini yapıyor. Fotoğraf da da görüldüğü gibi L N ve C uçları var role üzerinde.
 
Bir kaç resim;
starter-relay-connections.png

PTC+Starter.jpg
 
haricen çalıştyıracaksanız sadece c ve l uçlarını yani siyah ve kahverengi uçlarını rölenin üzerinde köprü yap çalışır..
 
Teşekkür ederim arkadaşlar. artser'in tarif ettiği C ve L arasında köprü attığımda by lent'in şemasındaki gibi termostat devreye girmiş gibi görüp kompresörü çalıştıracak o zaman. Yarın akşam deneyeceğim.

L ile C arasına şönt attım fakat ilk çalıştırmada çalışıyor sonra durdurup çalıştırınca dınnnn sesi veriyor. Bi süre bekleyince yine çalışıyor durdurup tekrar çalışınca dınnn diye ses veriyor
 
fişi söküp takma arasında 30-40 sn bekle.eğer yine yaparsa 4-5 mikrofaratlaık kapasitör tak.n ucuna mavi s ucuna kahverengi gelecek.
 
Söktüğümde kapasitör yoktu. Muhtemelen rolenin altındadır. Fişten çekip tekrar takınca yapıyor. 30 - 40 saniye bekleyince yapmıyor. Son yazdığınızı anlamadım. ( mavi s ucuna kahverengi gelecek. ) biraz açabilirmisiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,674
Kullanıcılar
449,946
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst