dalgıç pompa hakkında bilgi almak istiyorum

rioo

Üye
Katılım
20 Şub 2012
Mesajlar
79
Puanları
1
Yaş
36
iyi günler forum üyeleri ben elektrik sektöründe serbest olarak çalışıyorum.yeni bir sistemi öğrenmek ve uygulamak istiyorum.bana yardımcı olursanız sevinirim.dalgıç pompa sistemi nedir? nasıl çalışır? kaç mt^3 suyla kaç dönüm yer sulanır ve kaç beygirlik motor lazım.sistem kurulumu nasıl olur?bunları kısaca bilenler cevaplarsa çok sevinirim.

iyi çalışmalar
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bir çok konu içiçe, önce ziraat bilgisi lazım,taralayı topragı tanımalısın, bitkiyi tanımalısın. Mekanık ve tasısat bilgin olacak. Elektrık bilgin lazım vs vs. Dalgıç popma imaltcılarının kataloğlarını incele. Dalgıc pompa montajcısı usta ve fırmalarla yakın dırsek temasında ol. Burada sadece bir konuda verılecek bilgi yetmez.
 
Hayırlı günler
Bahsedildiği gibi su ihtiyacı vb bilgi tarımsal olarak incelenmeli, iklim, hava şartları, toprak özellikleri, bitki ihtiyaçları gibi özelliklere göre düşünülmelidir. Tabi bu konuda da gereklki bilgiler ve resim vb verilirse bilgi sahibi olanlar yardımcı olablir.

Dalgıç pompalar isimleri ile ifade edildiği şeklinde, suyun istenilen seviyeden aşşağı bir seviyeden çekilmesi vb ihtiyaç ile su içine daldırılarak su geçirmez özelliği ile kullanılan pompalardır.

Normal pompalar mantık olarak h=P/(d*g)=101300/(1000*10)=10metre civarında bir aşşağı mesafeden suyu emerek basabilirler. (Kullanımda pompa verimliliği, vakumun verimliliği vb bilgiler ile 7m belki daha az olabilr.)(P:açık hava basıncı=1atm,d:yoğunluk=1000kg/metreküp,g:yerçekimi ivmesi=10N/kg=m/saniyekare)
Pompa suyu aldıktan sonra basması verdiği mekanik enerji dönüşümü ile ele alınırken, almak için derinden çekmesi suyun pompaya ulaşmasını sağlayan açık hava basıncı olduğu kabulü ile açık hava basıncının suyu yükseltebildiği kadardır. Suyun emilmesinde çok güçlü vb pompaların da 10 metre civarındaki yüksekliği geçmeleri beklenmez.
Diğer taraftan normal pompaların emme yüksekliği bu açık hava basıncının oluşturabildiği yüksekliği karşılasa da ilk harekete geçtikleri boru hattında suyun olmadığı(havanın olduğu) hallerde çalışması ayrı bir problemdir. Hat boşalmasını engellemek için klepeli borular da kullanıma açıktır.
Yine iş için gereken güç Güç=Q*P (Q:su debisi,Pompada oluşan basınç farkı (minimum basınç hesabında basılması istenilen yükseklikler arası fark kullanılabilir ama olağanda minimumdan üstte değerler mevzdur.))
Kabaca eklersek; birim zamanda gereken su miktarı bulunur(debi), suyun basılması gereken yükseklik vb bilgiye göre basınçlandırma miktarı bulunur(debi ve basınç farkı ile elektrik motoru gücü için tahmin yapılabilir bilgi oluşmuştur), pompanın bu özellikleri hangi iletim hacminde(cc/devir,lt/devir) sağlaması gerektiği kullanılması gereken elektrik motoru özellikleri ile birlikte düşünülerek uygun devir de tesbit edilir.
Evvela hesaplar iş özelliklerinden tahmin edilir sonra techizat verimliliği vb birçok özellik ile kombine edilerek çözüme gidilmeye çalışılır.
Konuşulan sistemin uyması gereken ortam ve iş özellikleri verilirse uygun techizat uzmanlarının da yardımıyla incelenebilir. Dalgıç pompa kullanımı için sebep olması gerekir, derinden su çekmek vb işler için çok yönlü mantıklar da geliştirilebilir.
Başarılar dileriz.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,356
Mesajlar
925,700
Kullanıcılar
451,835
Son üye
artvinbogasi08

Yeni konular

Geri
Üst