Dağ Evinde Hangi Yöntemle Elektrik Üretebilirim?

Katılım
25 Ocak 2014
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
33
Arkadaşlar dag evinde kablolama tesisatını cektım ancak elekrık olmadıgından kendım ıhtıyacım olan enerjıyı üretmek duumunda kaldım
Aklıma gunes panelınden tutunda ruzgar enerjısıne kadar her sey gelıyor, Ancak hangisi Daha Ekenemik Ve Saglam olur.dag evının yanında akar su da bulunuyor.. yardımlarınız ıcın tşkler...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bana sorarsanız hangisi daha fazla ise onu tercih edin.Yani suyun debisi yüksekse suyu,güneş çok görüyorsanız güneşi,rüzgar fazla ise rüzgarı kullanın.Bu konularda sn şefimizin size yetecekte artacak kadar paylaşımları var.
 
ya haklısınız ama ben şöyle bı sıkıntım da war :)
nasıl yapıcamı bılmıyoum ornek bi şema yada proje olsa yapabılırım belikı guneş,su ruzgar hepsı ii :) o bölgede maddi ve pratık yonden en mantıklısı hangısı??
 
teşekkürler.

- - - Updated - - -

akarsudan nasıl enerjı edıcegız
yanı ne tur bı yol ızlıyecegız
 
Sayın alpaslanberber.
Bulunduğunuz yerdeki güneş ve rüzgar durumu nasıl ? Öncelikle bunu iyi tahlil etmek lazım.
Dağ evi dediğinize göre büyük ihtimalle yaz aylarında gittiğiniz bir yer olmalı. Bu durumda en iyisi güneş panelidir. Demonte olması nedeniyle evde olmadığınız süre içinde söküp içeriye alabilirsiniz. Montajı ve sökmesi kolay olur. Az geldiğinde ilave yapılabilir.

Rüzgar türbininde hareketli parçalar çok olduğu için sık sık arıza yapması olasıdır.

Amma.. evin yanında akarsu var diyorsunuz ki en iyi haber bu işte. Suyun debisi, derenin eğimi nasıl ? Elektrik üretmek için uygunsa tadından yenmez. Evin lambalarını bırakın gece gündüz yansın. Derenin yapısından biraz bahsederseniz yardımcı olmaya çalışırız. Saniyede kaç litre su akıyor. Dere yatağı düz mü yoksa bayağı bir eğim var mı ?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,225
Mesajlar
915,933
Kullanıcılar
450,016
Son üye
ahmedsayin

Yeni konular

Geri
Üst