Dünya forumlarında ilk TURKCİZİM TESİSAT 6.1.0.15 (1500 YTLlik program)

math29

Üye
Katılım
25 Eyl 2009
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
37
th_56777_tesisatSon_122_990lo.jpg


autocad benzeri elektrik tesisat cizimini kolaylastıran mukemmel bir program ayrıca turk yapımı.1500 ytl ye satıyorlar ben size bedavaya getiriyorum.

Tesisat Çizimi artık daha eğlenceli. Çünkü arka planda sizin için çalışan bir yapay zeka var. Ve prizleri duvara göre yerleştiriyor, linyeleri referans aralıklarla çekiyor, bağlantı elemanlarına göre kolon hattı, priz ya da ışık linyesine çeviriyor, oda genişliğine göre aydınlatma hesabı yapıyor...

* Hatalı çizimi engelleyici uyarılarla doğru sonuca gidebiliyorsunuz.

* Tek tuşla, kolon hattı, yükleme tablosu, gerilim düşümü, topraklama hesabı yapabiliyorsunuz. Dahası, projenizdeki değişiklikleri algılayan, dinamik obje yapısıyla, gerilim düşümü ve diğer tüm kolon hatları, projenin son haline göre otomatik değişiyor.

* İstediğiniz noktadan birden fazla gerilim düşümü hesapları yapabiliyorsunuz. Ve akım veya gerilim yönünden uygun olmayan kablo kesitleri varsa, sizi uyarıyor ve kırmızı renkte görünüyor.

* Projenizi saklayıp açtığınızda, bir priz daha ilave ettiğinizde, tabloları, hesapları yeniden yapma zahmeti artık kalkıyor.

ENH Profil oluşturma, tüm bölgelere göre şablon eğrileri, direk şablonları, OG Gerilim düşümü ve Güç kaybı hesapları eklendi! (12.03.2008)

* Kat ve daire sayısı verilerek otomatik kolon hattı yapma eklendi. Kolon hattında Merdiven otomatiği, zil, tv ve telefon kolon şemaları da bulunuyor. Bu kolon hattı verileri, çizimle bağlantılı. Böylece proje değiştikçe pano gücü, kesit ve sigorta değerleri de değişiyor.

* Otomatik gerilim düşümü aracı eklendi. Bu araç, çizimdeki değişikliklere göre hesapları yeniden yapıyor. Ayrıca hangi noktalar arasında hesap yapılacağı belirtilebiliyor.

* Tesisat sembolleri artık çizgi gibi seçilip renkleri, kalınlıkları değiştirilebiliyor.

* Linye Çizgisi çiziminde, grid mesafesine gerek kalmaksızın, duvar ve linyelere belirli mesafede otomatik çizilebiliyor.

* Priz , lamba linyeleri, çizimde otomatik belirleniyor.

* Prizlerin duvarın durumuna göre açısı ve duvardan mesafesi otomatik ayarlanıyor.

* Armatür yerleştirmede, odaya gerekli aydınlatma gücü hesabı m2 veya detaylı hesap yöntemi ile yapılıyor. Lambaların firmalara göre tip ve lümen değerleri, kullanıcı tarafından girilip değiştirilebiliyor, eklemeler yapılabiliyor.
* Kablo türü ,kesiti, akım taşıma kapasiteleri de kullanıcı tarafından eklenip değiştirilebiliyor.
Seçilen linyenin 'Linye No' su ve "Kesiti" otomatik yazdırılabiliyor.
Çizim ve verilerin tek dosya içinde tutulması özelliği eklendi. Bu da projenizin saklanıp açamalarda güvenliğini artıracaktır.
alinti

**************
 
selamlar.
dosyaya ulaşılamıyor tekrar yükleyebilirmisiniz.
aycoor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,292
Mesajlar
916,509
Kullanıcılar
450,127
Son üye
furkan680

Yeni konular

Geri
Üst