CNC TEZGAH BAĞIMSIZ TOPRAK HATTI İSTENİYOR

dragon0658

Üye
Katılım
10 Nis 2009
Mesajlar
52
Puanları
1
Yaş
45
Merhaba

Ünüversitemizdeki İmalat labratuvarına 30 kw lık bir cnc tezgah alındı. Kuran firma bu tezgaha ayrı bir topraklama hattı istiyor. Binamız zaten temeline eş potansiyel topraklama yapıldı. Neden ayrı bir topraklama istediklerini sorduğumda daha önce toprak hattından kaynaklanan bir sorundan makinanın bazı parçalarına zarar geldiğini bu yüzden ayrı toprak hattı istediklerini söylüyorlar. Şimdi ayrı toprak hattı çekildiğinde bildiğim kadarı ile binanın mevcut toprak hattında voltaj meydana gelicektir. Nötr ile toprak arasını ölçü aleti ile ölçtüğümde 1,85 Volt gösteriyor. Sizce bu tezgaha binanın mevcut toprak hattından toprak hattı çekmem sakıncalımıdır. Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
sen servisin dediğini yap ve üzerinden sorumluluğu çıkar yeni toprak hattı oluştur.ayrı toprak hattı çektiğinde mevcut toprak hattında bir değişiklik olmaz.toprak ile nötr arası ne kadar düşük olursa okadar iyidir senin voltajında o kadar kötü değil
 
cnc tezgahlarda genelde ayrı toprak istiyorlar ve ölçü aletinle ölçtüğünde 1 v. civarı olursa daha sağlıklı çalışıyor.
ben bir cihazda 1 v. düşemeden ayar tuturamadım
 
Bunu istemelerinin nedeni, binalarda toprak hattı iyi olmuyor diye düşünüyorlar. Binanın toprak arızalarından da makina etkilenebiliyor. Büyük ihtimalle, o makinede nötr kullanılmıyordur. O yüzden, toprak hattı, daha da bir önem arzediyor.
Hiç bir bilimsel dayanağı olmayan, tamamen kişisel görüşlerime dayanarak, sapasağlam olan bir bina toprak hattına bağlanmasında bir sakınca görmüyorum. Ancak, cihazların ve makine yetkili servislerinin her sıkıştıklarında, suçu topraklamaya ya da voltaja atmaya çalıştıklarını da aklınızda bulundurun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,762
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst