CNC Mekanik aksam

DRUG ağzından çıkanı kulağın duysun sözlerine dikkat et. Kim bedavaya yapıp satmanın peşinde bunu benle tartışacak ne yaşta nede düzeydesin . Beni forumdan tanıyanlar bilir.

Sen git bilmediğin bi işe 50-60 TL ver yaptır beni ırgalamaz.

Ben bu işi gerçekten yaptıranlara söylüyorum . 3-5 salak tornacının kucağına düşmesinler diye .

Ayrıca bu forumu iyice gez bakalım diğer leri hakkında neler yazmışım.

Birde Yazdıklarımı 2-3 kere bir oku ne demek istemiş bu adam diye. Hatta 4-5 kere oku bence. Ben mili olur olmaz fiyatlara işletmeyin tornacının işini iyi bilip bilmediğine dikkat edin diyorum sen bunu bile anlamıyorsun. Sen anlıyorsun ki biz tornacıları aşağılıyoruz.

Burdaki insanlara ucundan yardımımız olsun istiyoruz. bildiklerimizide öğrendiklerimizide tecrübelerimizide paylaşmaya çalışıyoruz. Sen ise bedava yapıp para ile satma peşindesin diyorsun ..

Yaşının tecrübesizliğinden kaynaklanıyor sanırsam. Yazıları İyi oku.
 
Son düzenleme:
Konu bütünlüğünü bozmadan, seviyeli bir şekilde devam edelim arkadaşlar!
 
Konu dağıldı galiba.Bende krom kaplı millere vida deliği açtırmak istiyorum acab bunun diğer illerdeki fiyatları ne kadar (ben antalyadayımda).
 
bunu ne için kullanmayı düşünüyorsun ? adı üstünde krom kaplı mil yani sadece yüzey kısmı ısıl işlem ile krom kaplama yapılmış mildir bu milin içerisine delik delip diş açman normal bir st 37 st 50 vs mile delik diş açmandan farkı kalmaz eğer yüzeyinde faydalanacaksan krom kaplamalı mil kullan eğer somun olarak kullanacaksan sana anko (biraz settir) veya piyasada rahatlıkla bulunabilen 6 köşe pirinç malzemelerden öneririm eğer kaplama değilde komple krom mil kullanarak somun imal ettireceksen bunuda önermiyorum çünkü metal ilişkilerinde o somunun sertliği milinden fazla olacağı için milini yiyecektir bu yüzden somun yapacağın malzemeyi milin malzemesinden yumuşak bir malzeme yapmanı tavsiye ederim

Gelelim konumuza şase gövdesi için 100 lük U demiri kullandım 900 mm uzunluğunda iki yanına kapak olarak 90*20 mm ölçülerinde st40 lama kullandım iki tarafa piyasada bulunan dikey yataklardan aldım u demirlerinin tam orta kısımlarına 30 mm eninde 900 mm boyunda kanal açtım u ların iç kısmı dışa bakacak şekilde konulup lamalar ile bağlantılarını 60 lık köşebent ile yaptım şimdi diceksiniz ki neden ağır malzeme kullandığın makinanın statiğine göre ben tabla kısmını hareket etmeyip sabit kalan kısmını ne kadar ağır kullanırsam tezgah genelinde oluşabilecek titreşimin önüne geçmiş oluyorum malzemenin tablasını 900*550*20 mm ölçülerinde 6012 serisi aluminyum tabla kullandım ve bu tabla üzerine frezede küresel kanallar açtım bu kanalların belirli noktasına delikler açarak bu deliklerini ucunu tek bir noktada topladım borular aracılığı ile bu noktaya yine kendi yaptığım ve deposunu çıkma simit otogaz deposu ve vidalı komproser mekanizmasını ters çalıştırarak 8 barlık bir vakum etkisi elde ettim bununla seri üretim için parça söküp takma işini hızlandırmış bulunuyorum hareket eksenlerinde ise yandan bir ilave ile mukavemeti ve y eksenindeki titreşimi önleyecek bir sistem takıp takmama konusunda tereddütteyim anlattığım kadar kısmı tamamlandı diğer kısımları da bitirdikçe sizinle burda paylaşmaya devam edeceğim saygılarımla
 
Krom kaplı mile vida deliği açmakta bi zorluk yok . 3 dakikada açarlar onu.

Ayrıca Krom kaplı mile vida deliğini kontsrüksiyonu birleştirmek için mi ? açtıracaksın.
Onun dışında bir iş içinse çok makul olmayabilir.
 
Çelik mile vida deliğini dediğin gibi kontruksıyona bırlestırmek için açtıracağım.Çünkü cnc nin byutlar çok kucuk mil tutucuyla 2 şer cm kenarlardan kaybetmek istemıyorum. 50x50x25 cm ölçülerim var.Bu yüzden çelik mil ile şaseyi direk birleştirmem gerekiyor.Kendim çelik mile delik açtım ancak tam dik olmuyor azda olsa kayma vs olabiliyor.Uygun fiyatlı diş açan yer bulabilirsem yaptıracağım.
 
2cm lik kayiplari onemsemissin. Yapacagin cnc boyutlari nedir merak ettim.
 
50 x 50 x 25 cm ölçülerinde şuan ki uğraştığım cihaz ancak daha küçük boyutlarda sadece pcb işleyen bir cihaz yapmak istiyorum.
 
Son düzenleme:
1 haftadır bu cnc lere merak saldım mesleğimde değil öğretmenim ama metal işleyecek mini bir cnc almayı veya işin özünü tam kavrarsam yapmayı düşünüyorum işin kurdu kardeşlerim ne tavsiye edecekler merakla bekliyoruum
 
Arkadaşlar kısa bir süre içerisinde A dan Z ye mini cnc routerımın imalat ve uygulama sürecini hem video hemde yazılı olarak paylaşacağım saygılarımla...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,250
Mesajlar
916,198
Kullanıcılar
450,065
Son üye
4r4wn

Yeni konular

Geri
Üst