CNC Mekanik aksam

Bu makine bizim diğer evde küçük odada kullanmak için yaptığım bir makine.

Bülent bey gerçekten iyi para bu malzemeler.
Bu malzemeleri satan firmanın sahibi yakın bir dostum bana uygun bir fiyata veriyor.

Vidalı millerin uçlarını işlemek öyle çok büyük dert diil ama tornacılar işi insanın gözünde büyütüyor. Bundan 3-4 sene önce gittiğim bir kaç atölye çok denedi malzemeyi rezil ettiler. İşi bilen tornacılar için inanın hiç bir şey değil. Eski çalıştığım işyerinde ki mekanik atölye şefinin öğrettiği bir yöntemler kısa sürede işletebiliyorum tornacılara.


Ben birim fiyatları yazayım size.

Vidalı mil metresi 70 usd
Somunu 80 usd

Krom kaplı Extra sertleştirilmiş Mil 25 mm 19 euro mt.
Krom kaplı Extra sertleştirilmiş Mil 20 mm 15 euro mt.
Krom kaplı Extra sertleştirilmiş Mil 16 mm 14 euro mt.

Kaplinler 25 TL

Vidalı Millerin başına ve sonuna kullanılan Yataklı Rulmanlar 24 TL

Mil Tutucu 25 mm T Tip Adet 14 USD
Mil Tutucu 20 mm T Tip Adet 12 USD
Mil Tutucu 16 mm T Tip Adet 10 USD

Mil Tutucu 25 mm Duvar Tipi Adet 14 USD
Mil Tutucu 20 mm Duvar Tipi Adet 12 USD
Mil Tutucu 16 mm Duvar Tipi Adet 10 USD

25 mm Linear Rulman + Yatak ile Beraber. Adet 24 USD
20 mm Linear Rulman + Yatak ile Beraber. Adet 18 USD
16 mm Linear Rulman + Yatak ile Beraber. Adet 16 USD


İsteyene Bu ürünlerin hepsini temin edebilirim. Ayrıca Piyasada gerçekten çok pahalıya satılan linear Kızak ve Raylarınında teminini iyi fiyatlara sağlayacağım.
 
Vidalı millerin uçlarını işlemek öyle çok büyük dert diil ama tornacılar işi insanın gözünde büyütüyor. Bundan 3-4 sene önce gittiğim bir kaç atölye çok denedi malzemeyi rezil ettiler. İşi bilen tornacılar için inanın hiç bir şey değil. Eski çalıştığım işyerinde ki mekanik atölye şefinin öğrettiği bir yöntemler kısa sürede işletebiliyorum tornacılara.
.


sizden vidali mil satin aldigimizda torna isinde yardimci olma imkaniniz var mi?
 
@Umutakin

Vida uclarini isleme tekniginden bahsetmissiniz. Bu teknigi anlatabilirmisiniz?
 
uumtakin1979 :) yapmayin hocam madem o kadar kolay neden tornacilara ihtiyac duyuyorsunuz ?

öncelikle hiçbirşey kolay değildir her işin kendine has özellikleri zorlukları vardır bu yüzden herkesin mesleğine saygı duymak gerekir bahsettiğiniz işlemde özel bir yöntem diye birşey yoktur vidalı millerin ucları motor bağlantı kısımları kaplim ile olur siz o kaplimi o mile uygun toleranslar dahilinde geçirmesseniz balans yapar ve motorunuza titreşim göndererek bozduğu gibi mildede titreşim meydana getirerek işinizin hassasiyetini düşürür bu toleranslardahilinde tornalama işlemi mili diğer taraftan mesnetlemek için kullanılacak yataklama içinde geçerlidir diğer konuya gelirsek bu tip vidalı milleri ve bu millerin somunlarını ben kendim imal ettim isteyenlere yardımcı olabilirim bu konuda fakat benim kullandığım vidalar normal cnc deki vidaların mantığından farklı normal cnc vidalarına gelince çalışma aralığına dahi buraya dikkat lütfen bir mil bir somun üzerinde çalıştıkça milde ve somunda zamanla çalışma boşluğu haricinde istenmeyen boşluklar meydana gelir ben bunu giderebileceğimiz bir sistemde yaptım isteyen arkadaşlar özel mesajdan benimle iletişime geçebilir.
ve tornacılardan korkmayın ucuza yaptırıcam diye gidip işi bilmeyen tornacı olmayan kişilere iş yaptırırsanız malzemenizin bozulmasıda aşikardır
 
Son düzenleme:
@Drug1

Bahsettiginiz ozel sistem icin ozel mesaj yerine neden birdan konusmaya devam etmiyoruz?

Nasil bir sistem yaptiniz?
 
konu şu insan istediği birşeye çok rahat ulaşırsa bir özelliği kalmıyor biraz uğraşmalı ki değerini korumalı bazı şeyler
 
Bu mesajdan sonra herhalde siz de forum araciligi ile kimseden yardim istemezsiniz
 
gercekten boyle bir yardıma ihtiyacı olan kişi benim belirlediğim şekilde yardım alabilir ayrıca bazı temelleri bilmek gerekir ben burda bunu komple anlatmaya kalksam haftalık 4 krediden 2 dönem aldığım tüm makine elemanları dersini anlatmam gerekir bu tür yardımlar soru cevap mantığı ile daha kolay anlaşılır burada ufak sorular ve cevapların her biri ayrı ayrı cevaplanacak olsa konu uzar gider ve dağılır zaten yeterince dağılıyor konu başlığını ve ilk mesajı iyice okursanız benim varmak istediğim nokta ile burada bana yöneltilen soruların denkliği uyuşmamaktadır ayrıca aylarca emek verip ortaya çıkardığınız birşeyi emsali bulunmazken burada direk olarak vermek pekte uygun değil ve son olarak burada yeni olmam yeni bir forum yazarı olduğum anlamına gelmez ve kiminle nasıl iletişime geçeceğim kimden yardım alıp almayacağım ve yardım edeceğimde sizi ilgilendirmez bu konu hakkında bilgi almak isteyen özel mesajla ulaşabilir gayet açık ve net saygılarımla
 
Öncelikle Vidalı millerin işlenmesi ile ilgili olarak .. Tabiki herkezin mesleiğine saygı duymak gerekir. Her işin bir inceliği vardır elbet. Ama çakallarada saygı duyağız anlamına gelmiyor.

Bir milin işlenmesi için 3-4 saat söylüyor saati 20 TL diyor Oh ne ala memleket.

Buna saygı duyulurmu sizce.

Tornacılara ihtiyaç duyma kısmına gelince de Atölyeye Birde Torna almamak için tabiki.

Bir de kimse anlatmasın özel tasarım Vidalı mil yaptık süper oldu. Boşluk yok. bir çok Yok delrin kullandık , Kestamit ten yaptık , Yaylı somun koyduk oldu. Yüke bindimi hepsine güle güle.

Ucuz a maal edilebilir buna itirazım yok. Tartışmam bile.
 
uumtakin1979 farklı boyutlardayız sen bedava ya yaptırıp para ile satma peşinde ben ise hakkı ve değeri kabil bir şekilde kaliteli ve işlevsel birşeyler yapmanın peşindeyim satış amaçlı değil kendime ait bir cnc satış bürom veya sitem yok yani anlıcanız üzere bu tamamen bireysel birşey kişisel bir hobi ve benim size anlattaıklarım ancak sizin beni anlayabileceğiniz kadardır ayrıca burasını polemik ve tartışma alanı olarak kullanmayınız lütfen...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,250
Mesajlar
916,188
Kullanıcılar
450,062
Son üye
elektronikcibirisi

Yeni konular

Geri
Üst