CNC Freze router tavsiyesi

Size bir CNC Router'dan bahsetmek istiyorum.

Hakan abi kendisi. Şimdi maltepe'ye taşınmışlar. Benim CNC'yi yaparken biz 3 mühendis öğrenciye sponsor oldu. Gece saat 00:30'a kadar bizim cnc'nin 15mm/7070 aluminyumlarını işledi. Yetmedi bir de bize gece nakliyesi ayarladı.(arkadaşının aracı)

Hem CNC yapıyorlar hem de fason kesim yaptıkları bir atolyesi var. İstanbul'da yana yakıla CNC'ci arayanlar(mdf ci dışında) başka bir yere gitmesin derim. Öyle 4mm den kalın kesemeyiz, su jeti kestirin (mdf'cilerin klişesi) gibi bir kuralda yokmuş. Onu da öğrenmiş olduk.

---------------------

@cevdetfaik arkadaşın mesajındaki tavsiye üzerine Hakan Beyle görüştüm. Ağırlıklı olarak büyük tipte CNC router imalatı yapıyor. Yerleri bana uzak sayılmaz, konusuna hakim ve yapıcı bir insan, konuşup anlaştık. Benim CNC'min 20 mm kalınlığındaki 7075 alü parçalarını işleyecek. İşlerinin uygun olduğu bir ara zamanda yapılması konusunda anlaştık, yani henüz teslim aldığım bir işlenmiş bir ürün yok.

Bana alüminyumdan işlenmiş ağır bir masaüstü CNC gövdesi gösterdi. Benim malzemelerim kendi projeme uygun olduğu için alıcı gözü ile bakmadım ve fiyat konuşmadım. Gördüğüm rijit, sağlam bir gövde idi. Düşünürseniz görüşebilirsiniz. Örneğini verdiğiniz CNC'ler metal işlemekten epeyce uzak, daha iyi bir makinaya ihtiyacınız olacak.
 
Arkadaşlar benim daha küçük bir cnc ye ihtiyacım var iki adet universal frezem var ama benim için çok büyük makinalar gereksiz masraf olacak benim için söyle masaüstü tabirinde bir freze bulabilirsem ona uyarlaması mantıklı olabilir.

Istanbulda bu tur masaüstü freze bulabileceğim bir yer varmi gezip dolaşmaya değer ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst