CNC e başlıyoruz yavaştan

Toz toplama ile uğraşmayın. Eve toz süperge için hazneli süpürgeniz olsun. Ama CNC'de tozla mücadele zor. En iyisi cnc'ye oda, bölme, kabin yapın.

kaba talaş gitsin yeter zaten makine garajda;)
 
makine sıkıntısız çalışıyor kestiğim paçaları istediğim ölçüde çıkartttı

kuru ağaç bulabilirsem parçaların yüzeyleri güzel çıkacak. karbür 2 ağızlı parmak freze almam lazım küçüklerinden 3mm 4mm gibi
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
i-maching bazen sapıtıyor, dikkat et. Birde hız aşırı düşük. 1-2mm de ahşapta ver coşkuyu. 4000mm/dk yumşak çamda güzel olur. Sabitlemeyi sağlam yaparsan o sistemle 8000 e çıkarsın. mikro step ayarını ahşapta düşür. O kadar hassasiyet şart değil. Sonuçta ahşap illa zımparalanacak.

Toz meselesini asla hafife alma. Ciğerleri temizlemen en az 6 ay sürer. Araba hava filtreleri var, 20TL civarına. Seperatörün arkasına ondan koy. Boya gibi işlerin varsada granül aktif karbon ile mutlaka havayı temizle. Hele hele boya varsa ve o havayı solursan 6-7 sene çekersin. Tozlu ortamda filtre dahi kullanıyor olsan günlük yarım litre süt iç.

CNC için X eksenindeki y ekseni tarafına doğru bir eğilme handikapı var. Alt sigma yukarı aşağı eğilir, üst sigma ileri geri. Onun için destek sistemi koyulabilir. X ekseni hareketi için kollara ek eğilme plakası gerekli. Bu yapıyı güncelleyip 15.000mm/dk hızı rahat alabilirsin.
 
Bunların hiçbiri beni dediğim gibi değil. Ben ucu özel yaptırıyorum dediğim yere. Kendi makinesi var bilmem kaç eksen. Ölçüyü giriyor istediğin gibi ucu yapıyor.

Benim dediğim uç şeklinde atıyorum 10mm uç istiyorsun. ER20 pensin var. Yani pens içine girecek kısmın uzunlu 55mm olması gerekli sağlam olması için. Bu alacağım uçlarda böyle değil..

55mm pense giren kısmı adam 12mm yapıyor. 55mm sonra kısmı ise(kesici değil ama uzunluk sağlıyor) 9,80mm yapıyor. Böyle derine daldığında uç sürtüp ahşabı yakmıyor. Kesici kısmı ise 10 mm yapıyor. Sapa sağlam uç oluyor. Numaraya bulunca aracağım.
 
MTE Takımlar bir hayli pahalı işin başında bol bol çakı kırılıyor (paralar kırılıyor:))Başlangıç olarak ucuz kesici takımları seçmeni tavsiye ederim.Bulabilirsen fabrika çıkmacıları var onlardan temin edebilirsen al
şimdilik sadece ahşap işleyeceksin sanırım.
 
Denemeler için uç var kanal açma frezeleri 8 10 ve 20 lik iş küçük olunca bunlar büyük kalıyor.
Küçük işi yapmak için 6mm lik matkap ucunu düzleyip 1mm dalma 0.5 ilerleme ile işi çıkarttım güzelde çıktı ama çok zaman alıyor öylede:D
MTE Takımlar bir hayli pahalı işin başında bol bol çakı kırılıyor (paralar kırılıyor:))Başlangıç olarak ucuz kesici takımları seçmeni tavsiye ederim.Bulabilirsen fabrika çıkmacıları var onlardan temin edebilirsen al
şimdilik sadece ahşap işleyeceksin sanırım.
 
vakum tablası için görüşlerinizi alayım malzemesi pom (delrin)
ebatlar 500mm x 500mm

2017-10-16_23-02-27.png
2017-10-16_23-02-54.png


Vakum pompası olarak linkte ki işe yarar mı?

https://www.servismarketi.com/urun/value-ve-245n-vakum-pompasi/2332
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,250
Mesajlar
916,204
Kullanıcılar
450,065
Son üye
4r4wn

Yeni konular

Geri
Üst