Cnc Cam Kesim Masası tamir(YARDIM)

Sağına soluna bakma , resimlere göre üzerinde bir kaç motor var para ederse onlar eder gerisi hikaye.
Encoder miş sürücüymüş filan , elektronik zaten ve ölü , istiyorsa söküp alsın...
Böyle belirt.
Hurda metal fiyatına verirse al.
O tabla sağlamdır eğri olsa ne yazar cam kesimi için sorun değil.
Köprü ve elması bastıran aksamlar olsun yeter.
Hava sistemleri valfleri filan , az çok anlayan elden geçirse olur bozuksa da yenileri çok para değil.
Hele birde vakum tarafı sağlamsa ...

Kremayer leri var gözüküyor servo motor ve sürücülerle ve bir laptop ile veya benzeri iş olur.

Hele birde kızakları ( araba ) sağlamsa keyfin gıcır.
Yağmurda ne olmuştur bilinmez ama olsun yağlarsın denersin. olmadı yeni araba ray çok tutmaz.

Fakaattt bir şekilde elinizin ayağınızın becerikli olması şart.
Videodan görünen çalışkan kimselere benziyorsunuz neden olmasın.

Alır koyarsınız bir yere bolca resim birde eskiden başlarsınız atlamadan forumu bir kere hatmedersiniz , işinize yaracak konuları neresinde bulacağınızı öğrenirsiniz hem kültürünüz artar , hem eninde sonunda kesim için program öğreneceksiniz .
Hatta ilerde programa gerek yok kodları kendiniz yazıverirsiniz. ...derken olur gider.

Üfff paralar gelince önce destelersiniz sonrada paylaşma kavgası yapar sonunda makineleri paylaşır dağılır gidersiniz , el kızları girdimiydi işin içerisine makine yeni olsa ne yazar eski olsa ne yazar.

Özet azimli insanlar eninde sonunda başarır.

Hocam son paragrafı eklemeseydiniz keşke, o kısma kadar gaz/rölanti iyiydide, sonrası (malesef örneleri çok) sıkıntılı,, Arkadaş vazgeçmese bari yapmaktan. :)
 
Videodaki görüntülere göre en az 15 yıl sonraki filmin senaryosu o kısım.
Ve şimdiden kulaklarına küpe olusun diye şey ettimdi. :rolleyes:

İş birliği ve bölümü şart.
Biri dışarda dolaşacak biri montajda biri imalatta derken dışarda dolaşan iş gereği yakışıklı giyinecek ve araba parkından en yenisine binecek diğeri imalatta sabahlayacak eve perişan gelecek.
...dırdırdır.. bak o giyinmiş kuşanmış geziyor şu haline bak gün yüzü görmüyozzzz...

Dayak testi kırılmadan işe yarar.

Ek :
Araya mesaj girmiş
Büyük konuşmamak lazım bu işlerde .
Ayrıca o el kızı dediğimiz senin bebelerinin anası oluyor.
Sıkıysa kardeşini bir öpsene onu öptüğün gibi..

Demek ki her bir şeyin yerini iyi tespit etmek ve sınırları çizmek gerekiyor.
 
Son düzenleme:
Şimdi , bunlar işin şaka tarafı , özet , git bak çook ucuza ( hurda demir ) alırsan al.
Yoksa buralarda az dolaş kendin bile yaparsın .
Günümüzdeki hazır malzemelerle çok kolay.

Ek :
Yine araya mesaj girmiş.

Kişisel isteğe göre yazmıyoruz , yersen.
 
Kişisel isteğe göre yazmıyoruz derken, sizi anlamakta zorluk çekiyorum.
 
sanki ısıcam sinerji konfor istedik makine calışsın demek orjinal hali nasıl sa oyle çalışsın demek.makineye bak bakalım lamine cam için mi üretilmiş. ve cahillik "bilmediğini bilmemektir."
Ah be güzel kardeşim aynı makinayla lamine camı çok kolay kesebilirsin, "camcılar" şöyle yapıyor; laminenin üst kısmını makinayla kestikten sonra camı ters çevirip G kodların ayna simetresini aldıktan sonra camın arka tarafını makinanla tekrar keseceksin, daha sonra elle camın alt üst kırma işlemini yapacaksın, aradaki folyoyu yok etmek için ispirtoyu kırılan kesime döküp çakmakla yaktıktan sonra iki camı birbirinden ayıracaksın, cahillik "bilmediğini bilmemektir doğdurur kardeşim benim...
 
Ah be güzel kardeşim aynı makinayla lamine camı çok kolay kesebilirsin, "camcılar" şöyle yapıyor; laminenin üst kısmını makinayla kestikten sonra camı ters çevirip G kodların ayna simetresini aldıktan sonra camın arka tarafını makinanla tekrar keseceksin, daha sonra elle camın alt üst kırma işlemini yapacaksın, aradaki folyoyu yok etmek için ispirtoyu kırılan kesime döküp çakmakla yaktıktan sonra iki camı birbirinden ayıracaksın, cahillik "bilmediğini bilmemektir doğdurur kardeşim benim...
bunları bende biliyorum bunları niye anlatıyorsun ben onu anlamıyorum. ortamda boyle bi konu yok tek amaç ile konu actım bu makineyi üretildigi amaç ile çalıstırmak. lamine cam stoklarımızda tutmuyoruz. elimizde parca var onlarda bir nevi çöp lamine cam sipariş üzerine getiriyoruz kesilmiş halde. low-e camlara gelince trakyacam ın yetkili satıcısı veya üretici değiliz.o yüzden buna da gerek yok.masa sistemi ile rodaj da yapılmıyor. ki lazim değil uzun lafın kısası düz cam kessin yeter.

ek olarak
reader (okuyucu)
şablon camıda elimizle keselim oladı ben autocad çizimi yaparım.
 
Kazım abinin dediği gibi hurda fiyatına verirlerse al, yok bu makinanın sıfırı diye laf etmeye başlarlarsa ordan derhal uzaklaş. O makinanın sadece mekanik kısmı işine yarar. Elektronik vs zaten yok. Kontrol ünitesi yok. Makinanın mekanik kısmını ayağa kaldırabilirsen üste az bi masrafla istediğinin yapacak makinan olur. Aslında hiç bunlarla uğraşmayıp direkt kendinde yaparsın.
 
bunları bende biliyorum bunları niye anlatıyorsun ben onu anlamıyorum. ortamda boyle bi konu yok tek amaç ile konu actım bu makineyi üretildigi amaç ile çalıstırmak.

İşte çalıştırmak demek bu demek oluyor, düz cam kesilmesi için ne yapılması nelere dikkat edilmesi lazım bunları programı yazan kişiye anlatabilecek misin? Sadece elmasın cam üzerinde ilerlemesi yeterli mi, hassasiyet +_ kaç mm, cam kalınlığı değiştiği zaman, kesme basınç değişmesi gerek miyor mu, radüslere girince basınç, hız, ivmelenmeler değişmeyecek mi, ..... vs?
 
Son düzenleme:
makine olayı şöyle ;
bizim bi abimizin fabrikası vardı makineyi çok az kullanıyorlar ve fabrikayı kapatıyorlar sorun ne bilmiyorum. neden kapandı farklı bi mevzu biz dükkanı acarken bize demişti hurda parası verirsin alırsın işin gorulsun.
bin 2bin lire ne ise para konusunda sıkıntı cıkartacak biri değil yani ama ortagı varmış oyle diyor onu tanımam ama makine ortada bir kamyona yükler kantara görür tartarız parası ne ise veririz oluru budur yani. uzun lafın kısası makineyi almakta da sorun çıkmayacagını düşünüyorum.
 
İşte çalıştırmak demek bu demek oluyor, düz cam kesilmesi için ne yapılması nelere dikkat edilmesi lazım bunları programı yazan kişiye anlatabilecek misin? Sadece elmasın cam üzerinde ilerlemesi yeterli mi, cam kalınlığı değiştiği zaman, kesme basınç değişmesi gerek miyor mu, radüslere girince basınç hız değişmeyecek mi?
heh bir soru gördüm hemen cevap vereyim
onlar konuşulacak ayarlanacak küçük şeyler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,316
Mesajlar
916,652
Kullanıcılar
450,150
Son üye
Sqnax

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst