Cnc İle 3D İşleme süresi Hakkında

ismailke

Üye
Katılım
14 Haz 2014
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba arkadaşlar, amatör olarakl kendi cnc routerımı yaptıktan sonra çok şükür 2d de sorunsuz kesimler alıyorum. ufaktan 3 d ye başlayayım diyorum ama şöyle birşey farkettim. Forumdada bir arkadaş sağolsun bana Osmanlı tuğrasının g kodlarını göndermişti. Demo mahc 3de deneyim dedim. rogramda kesimi izlerken parçanın daha 1/4 ünün bie 30-40 dk da anca işledi. Sorum şu tüm 3d le gerçekten keserken bu kadar uzunmu sürüyor ?
Yani mastercamde rölyef çalışmaları yapıyorum ufak tefek hesapladığı saat 2,5-3 saat arası.
Kesim yapan tecrübeli arkadaşların cevabını bekliyorum.
 
Rough işlemi (kabası) genelde çabuk biter ama finish (ince işçiliği) uzun sürer çünkü kaba iş bittikten sonra takım yüzeyi en ince detaylarına kadar işler. Gerçi bu da ayarlara bağlı ama genel itibariyle finish uzun sürer.
 
Stok boyuna göre yine 2-3 saat sürer yani. İşlemeyi düşünüyorum ama motorum kaliteli olmadığı için o kadar saat aralıksız çalışmaya ne der bilemiyorum :D
 
Yanlış anlama ama motorun 2-3 saatte sıkıntı çıkarırsa zaten at gitsin o motoru.

Evet stock parçanın kalınlığıyla bitmiş modelin kalınlığı çok farklıysa iş süresini çok etkiler. 12mm'lik bir model yapacaksan stock parçan da 12mm olsun.
 
Yok yanlış anlamam hocam :D motor iyi değil zaten :D normalde 1-1,5 saat çalıştırıyorum bişi olmuyoda yinede nolur nolmaz diye :D
 
Motor bozulur diye korkma. Bozulacağı varsa önüne geçemezsin zaten ama en fazla motoru çok ısınmaktan koruyabilirsin. Mesela yarım saat çalıştırıp yarım saat dinlendirirsin.
 
Motor bozulur diye korkma. Bozulacağı varsa önüne geçemezsin zaten ama en fazla motoru çok ısınmaktan koruyabilirsin. Mesela yarım saat çalıştırıp yarım saat dinlendirirsin.
Mantıklı :Dolabilir, durdurup tekrar çalıştırabilirim. Bakalım müsait bir zamanda bi deneme yapacağım, hem kendi yapımım cnc yi tanıtmış olurum hemde 3d kesim görüntüleri eklerim :D
 
Biz de görmek isteriz.
 
Vay arkadaş yav kim gönderdi acaba kodları :D Kardeşim benimki mac alister hobi makinası 165w o tugrayı yaklaşık 8 saatte bitirmişti 5 saat aralıksız çalıştı banamısın demedi tabi kafa beyin bırakmadı orasıda ayrı mesele :) Ama birazda ben yavaştan aldırdım 30 bindevire çıkmak istemedim yoksa hızlandırınca motoru zorluyodu 12 bin devirlerde düşük hıza aldım az gürültü çok zaman :D Yani gijon kullanıyosan 4/1 30-40 çok iyi zaman derim hiç durma tek seferde al çıktıyı motorunda biraz güçlüyse artır feedrateyi :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,611
Mesajlar
919,017
Kullanıcılar
450,614
Son üye
goktug59

Yeni konular

Geri
Üst