Cep Telefonu Sarj Cihazı 5.7V Batarya 3.6V?

huzyin

Üye
Katılım
30 Eyl 2009
Mesajlar
56
Puanları
1
Cep Telefonu Sarj Cihazı 5.7V Batarya 3.6V.bu adaptör bu telefonu sarj etmede kullanılırsa bir sakınca olur mu?5.7v ile sarj edince telefonun bir süre sonra sarj etmediğini prizden çıkarıp takınca kısa süre sarj ettiğini sonra tekrar durduğunu gördüm.bu voltaj uyumsuzluğundan olabilir mi?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
slm Batarya normalde 3.6 v alıyoor ama sen 5.7 v ile batarya şarj etmek biraz tehlikeli bence patlama olabilir yada bir seferden sonra dolum işlemi olmayabilir.
 
ben de satıcıya aynen bunu söyledim ama adam ben bu işe yıllarımı verdim.bunlar standarttır diyor.bana da sakıncalı geldi zaten.
 
Telefoncularında pek birşey bildiği söylenemez ki bunu açıklayamıyorlar bile. 5.7 volt olan adaptör nokia nın hızlı şarj için ürettiği adaptördür hocam (ince hafif ve SMPS). Telefonun içinde pilin şarj işlemi için bir düzenek var. Direkt pile 5.7v verilse ısınır ve patlar zaten. Bende hepsinden var ama batarya sağlığı için genelde trafolu olan yavaş şarj adaptörünü kullanıyorum.

Sizdeki adaptörün yan sanayi, uydurma olanları da var ki bunların verdiğikleri üzerinde yazan değerleri tutmuyor.
 
Son düzenleme:
Bunu voltaj uyumsuzluğu diye adlandıramayız zira orj şarj dahi 5v ve üzeri verir cep tel içinde şarj devresi var pil için uygun voltaj ve akımı sağlar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,992
Son üye
plaxo

Yeni konular

Geri
Üst