Cd/Dvd Writer stepper motoru ile mini cnc nasıl yapılır? Yardımlarınızı bekliyorum.

@yolgezer74 abi bana en pratik yöntem lazım bu işin mantığını kavramam açısından. Sürücü kartı alabilirim ama daha önce hiç böyle bi iş yapmadığım için sürücü kartını PC ye bağlamakta ve programlamakta zorlanacağımı düşünüyorum. Tabiki gereken araştırmaları CNC bölümünden yapıyorum bi kaç benzer konu daha var onlarada bakacağım.

@Suat_Korkmaz motorların kaç volt ile çalıştığı konusunda bi fikrim yok. Writer ın modelini falan nette araştırırsam bulabileceğimi düşünüyorum veya kartın ustundede yazabilir eve gidince bakayım bi.

Sizin önerdiğiniz sürücü kartları varmı arkadaşlar birde bunu PC ye bağlamak için bi kart daha var onuda almam gerekiyor sanırım bilgi verirseniz teşekkür ederim :) Cevaplarınız için çok teşekkürler :)
 
Bende sıfır 24v psu ve 2.el tb6560 3ksen step sürücü fazladan mevcut isterseniz gönderirim uygun bir rakama elimde proje fazlası mevcut çünki .Spindle motoru almam lazım.
 
@asenyurt aynen abi ilk önce çalışma mantığını kavramam gerek galiba :)

@togitogi hocam ilk önce motoru çalıştırabilirsem sizden alırım iki motor var demiştim birisinin bi parçası arızalı galiba elimle hareket ettirince takilmalar oluyor. İlk amacımı başarabilirsem ulaşırım size :)
 
Bende yapacaktım 1 adet hazır soyulmuş DVD motoru var.Onuda göndereyim hediye olarak.
 
@mehmethanyigit arkadaslarda diyor zaten step motor surucu karti olmadan bu motorlari calistiramazsin. Normal dc motor degil o. Surucu devresi belli frekansta belli sire ile motor uclarina voltaj gonderiyor.

Yada senin yapacagin test icin bir step motor surucu devresi yapmaktir.
 
step motor gibi malzemelerde ogrenmek olmaz. hazir sistemi ya da datasindaki uygulamayi yaparsin, cakissin diye dua edersin:)
bu -bazi beyinsizlerin aksine-smps ya da audio devreye benzemez, ben sunu yapiyim de distorsiyin azalsin, yok frekans belirginlessin filtrelensin gibi bir umudun olamaz, o entegrenin calismasi icin belli prcalar olur. sen bunun tekininin bile degerini degistirsen stbilite boozulur.
olay amfi ya da smps olsa sana trafoda sunu yap, su transistor kullan derim ama mevzu boyle aletler ise kendi surucusunu kullanmak daha iyidir. bak kolaydemiyorum. zaten kolay olur da:) malzemeyi bozmak istemiyorsan baska fanteziye girme.
 
elinizdeki o dvd step motorları çok küçük motorlardır. eğer uçlarını biliyorsanız teker teker +1 volt bile verseniz dönebilir. bizim 3 amperlik 48 volt sürücülerle denemeyin sakın hem sürücüyü yakarsınız hemde motoru
 
eğer sonsuz adım istese idin aynı motor pc fanlarında vardı. onları kullanabilirsin.
 
o motorun üstünde modeli yazıyorsa datasheet e bakarak özelliklerini öğrenebilirsiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,761
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst