C type adaptör kullanımı

redskymuscular

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
1,333
Puanları
56
Merhaba,
Herkesin bildiği üzere artık bilgisayarlarda C type adaptörler ile çalışıyor. Bununla ilgili temel bir soru soracağım. daha doğrusu aşağıdaki case lerden hangisinde ürün ya da adaptör zarar görür?

1 - Bilgisayar adaptörü ile C tpe telefon şarj etmek
2- Bilgisayar adaptörü ile C tpe kulaklık şarj etmek
3. Telefon adaptörü ile bilgisayaro şarj etmeye çalışmak

Bu 3 case için sırası ile öngörünüz ne olur.?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Adaptörlerde güç/watt önemlidir. Güç değerleri uyumlu oldukça birbirleriyle uyumludurlar. Ben telefonun yanında gelen 67 watt adaptör yerine evdeki 45 watt adaptörle şarj ediyorum. Batarya sağlığı için biraz daha güvenli diye düşünüyorum. Bir de şu var, adaptör ne kadar güçlü olursa olsun cihaz ne kadar şarj istiyorsa o kadar akımla şarj olur. Hızlı şarj destekli adaptörler bağlı cihaz hızlı şarj talep edince yüksek voltajda o gücü sağlarlar. Kulaklığın hızlı şarj özelliği var mı bilemiyorum. Yoksa sıradan bir usb şarjı gibi şarj olur.
 
Hiçbir durumda cihazlar zarar görmez. Her türlü durum göz önünde bulundurularak gerekli korumaları mevcuttur. Bilgisayarın şarj aletiyle elinize geçen her şeyi sorunsuz şarj edebilirsiniz.
Sadece telefon adaptörünün gücü, bilgisayarın sarj aletinin gücünden daha düşük ise 3. durumda bilgisayar uygun şarj aletini takın diye uyarı verecek ve şarj olmayacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,742
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst