Type C kablo ile DC adaptör girişi bağlantısı

armagan77

Üye
Katılım
15 May 2010
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba herkese,
Öncelikle şöyle izah etmek isterim. LG'nin mini projeksiyon cihazını aldım. Kamp falan yapmaya gittiğimizde powerbank ile şarj etmek istiyorum. Elimdeki powerbank gerekli değerleri karşılıyor. Yanlız bir ucu type c, diğer ucu 19v dell laptop ucu olması gerekiyor. Resimlerde eklediğim aparatlar var aslında ama a maalesef hepsi Çin'de. Önümüzdeki hafta kampa çıkmayı planlıyorum. Type C kablonun hangi renklerini kullanmam gerek 19v için yardım edebilecek var mı acaba? Benzer görselleri ekliyorum.
 

Ekli dosyalar

  • images (10).jpeg
    images (10).jpeg
    21.9 KB · Görüntüleme: 13
  • images (8).jpeg
    images (8).jpeg
    14.8 KB · Görüntüleme: 14
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Aşağıdaki resimde göreceğiniz üzere ,

Elinizdeki resimde gösterdiğiniz kabloların hangi pinlere gittiğini bilmemiz gerekiyor.

Kaba kanuna göre yüksek akım taşıyan kablolar kalın olur. Elinizdeki siyah ve kırmızı kablolar dc voltaj taşıyan kablolar. Sağdaki yeşil sarı ve beyaz kablolar data kabloları olmalı.

Kontrol için ölçü aleti ile size dc voltaj lazım ise aşağıdaki resimde YEŞİL renkli uçlar gnd ve KIRMIZI renkli uçlar +5 volt oluyor.

Kablonuzu buna göre ölçüp kabloları ayırarak işlemi yapmış olursunuz. İki tarafada aynı voltajı vermelisiniz. Bu soket hem ters hem düz takılabilir olduğu için.

15e5c.png


92905.jpg
 
Dell laptop adaptörü ile çalıştıracak anladim.

Arada bir tane step down regulator kullanılması gerekiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,286
Mesajlar
916,445
Kullanıcılar
450,117
Son üye
3ZİNED_

Yeni konular

Geri
Üst