C# de Yazılan Programın Kod Sürelerini Görme

Katılım
20 Eyl 2006
Mesajlar
414
Puanları
3
Yaş
35
Arkadaşlar merhaba,

C# de yazdığım bir programda her satırdaki kodun ne kadar sürede işlendiğini nasıl görebilirim. Buna göre yaptığım programı daha nasıl hızlandırırım ona çalışacağım. Yardımlarınızı rica ederim.
İyi çalışmalar.
 
Konu Sah
E
Katılım
20 Eyl 2006
Mesajlar
414
Puanları
3
Yaş
35
Merhaba, çok teşekkür ederim. Ayrıca bir sorum olacak. Veri tabanına aşağıdaki komutlardan hangisiyle bağlanmak programı daha da hızlandırır?

double MART_ASSOCIATIONSMEMBERSHIPSGerceklesen;
string islem = "Select Sum([Siparis Toplami]) As Toplam From MAIN where [Fatura Tarihi] like 'MART%' and [Masraf Merkezi] like '73000307-ASSOCIATIONS & MEMBERSHIPS'";
SQLiteCommand cmd = new SQLiteCommand(islem);
cmd.Connection = baglan;

işlrm kısmını atarak ...
double MART_ASSOCIATIONSMEMBERSHIPSGerceklesen;
SQLiteCommand cmd = new SQLiteCommand("Select Sum([Siparis Toplami]) As Toplam From MAIN where [Fatura Tarihi] like 'MART%' and [Masraf Merkezi] like '73000307-ASSOCIATIONS & MEMBERSHIPS'",baglan);
 

cemalb

Üye
Katılım
9 Eki 2019
Mesajlar
100
Puanları
3
bu konuda bilgim yok
 

deltas

Üye
Katılım
1 Ocak 2009
Mesajlar
225
Puanları
33
Merhaba, çok teşekkür ederim. Ayrıca bir sorum olacak. Veri tabanına aşağıdaki komutlardan hangisiyle bağlanmak programı daha da hızlandırır?

double MART_ASSOCIATIONSMEMBERSHIPSGerceklesen;
string islem = "Select Sum([Siparis Toplami]) As Toplam From MAIN where [Fatura Tarihi] like 'MART%' and [Masraf Merkezi] like '73000307-ASSOCIATIONS & MEMBERSHIPS'";
SQLiteCommand cmd = new SQLiteCommand(islem);
cmd.Connection = baglan;

işlrm kısmını atarak ...
double MART_ASSOCIATIONSMEMBERSHIPSGerceklesen;
SQLiteCommand cmd = new SQLiteCommand("Select Sum([Siparis Toplami]) As Toplam From MAIN where [Fatura Tarihi] like 'MART%' and [Masraf Merkezi] like '73000307-ASSOCIATIONS & MEMBERSHIPS'",baglan);
Merhaba,
(Öncelikle şunu belirteyim 2010'dan sonra C ++ ve diğer versiyonları kullanmıyorum.) Temelde ikiside aynı kod. Bu kod size mikrosaniyeler (donanıma bağlı olarak) düzeyinde bir yavaşlama yapar. Local olarak mı çalışıyorsunuz? DB'ye başka bir makinaya mı bağlanıyorsunuz? Bir dinleyici ile DB'ye paketi ne şekilde yolladığına bakın. Bu şekilde yaptığınız işlemleri daha iyi analiz edersiniz. Eğer ikisi de aynı paketi yolluyorsa; string'e değer atayarak yaptığınız yöntem, kodların okunabilirliği açısında daha uygun yöntemdir.
İyi çalışmalar.
 

Sponsor Bağlantı

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
110,952
Mesajlar
781,569
Kullanıcılar
409,223
Son üye
erkanerturk

Yeni konular

Üst