Microsoft Visual Studio da yazılan programlar açık kaynaklı !

tayfun2020

Üye
Katılım
7 Nis 2009
Mesajlar
87
Puanları
1
Arkadaşlar Microsoft Visual Studio 2008 da C# kullanmayı düşünüyorum . Ben C++builder kullanıyorum . Fakat c# ta yazdığım yazılımların oluşturduğu exe yarı derlenmiş olduğundan bazı üç kuruşluk programlarla exe den tekrar kod üretilebiliyor diye duydum . Anlayacağınız Microsoft Visual Studio da yazılan programlar açık kaynaklı kod oluyor.

Lutfen Microsoft Visual Studio 2008 exe lerinden kodun geri oluşturulmasını önlemek için nasıl önlemler alabilirim.
.... Ayrıca üretilen dll ler veya activex lerin de durumunun da ne ne olduğunu bilen arkadaşlar varsa lutfen bilgilendirin bizi....
Bunun için bir yazılım tekniği veya başka bir yazılım paketi önerebilen varsa sevinirim.
Herkese şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleme:
.NET reflector isimli programla visual studio da yazdığın programın açık kaynak kodlarına erişebiliyosun.Kısmen erişimi engellemek için codeveil isimli programı kullanarak code obfuscation işlemi yapabilirsin.obfuscate işlemi ile kodlar syntax olarak değişitiriliyor.
 
Sevgili Arkadaşlar,

Kodlarınızın görülmesini istemiyorsanız Delphi kullanın.

İyi çalışmalar
 
cevaplarınız için çok çok teşekkür ederim . Ancak tam da tatmin oldum denemez ama sanırım ben C++builder kullanmaya devam edecem.
 
Ayrıca öğrendiğime göre formların içerisinde bir fonksiyon şeklinde yazılan kodlarda tam(buton click ve benzeri olayları ) keklik miş . bu yüzden önemli kodları, kendi üzettiğin sınıf içinde yazılırsa dediklerine göre bu kodlara ulaşılamıyormuş diye duydum bilginize....
 
Delphi de (DeDe) Delphi Decompiler diye bişey var.

Ama tam olarak kodlarınızı çeviremezler.Genellikle programınız üzerindeki kontrolleri ve bazende kendi oluşturmuş olduğunuz prosedür ve fonksiyon isimlerini çıkartabiliyor.Ama içerisindeki kodları alamıyor.Sonradan bu sorunu aştılarmı bilmiyorum ama bir ara bakmıştım.Tam olarak kodları çıkartamadığını görüce rahatlayıp devam etmiştim.

Birde .exe dosyalarınızı pecompact vs.. gibi yöntemlerle sıkıştırırsanız hem boyut küçülür hemde kodlarına bir nebzede olsa ulaşmayı engeller.Ama sıkıştırılmış dosyalar çalıştırılınca işlemciyi -açılırken çok yorar - çok kullanır gibi bir durumda var ama.
İşlemci az yada çok kullanılması çoğu kullanıcı için pek birşey fark etmiyor.Kaç kişi işlemciye oyun dışında yükleniyorki?.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst