C# Siemens PLC Profibus Haberleştirme

Katılım
20 Eyl 2006
Mesajlar
440
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar Merhaba,

C# de yapacağım bir uygulama ile MPI/Profibus haberleşmeli PLC'mi nasıl haberleştiririm. Bu konuda yardımlarınızı rica ederim.

İyi çalışmalar.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba Yardımınız için teşekkür ederim. Ancak burada profinet üzerinden olan haberleşmeyi anlatıyor. bende Profinet üzerinden haberleşmeyi yapıyorum ancak Profibus veya MPI üzerinden nasıl haberleştirim onu merak ettim. Bu konuda yardımlarınızı rica ederim.
 
fiziksel PC/PG - PLC arası kullandağın MPI PC Adepter kullanman gerekecek ve yanında LibnodaDave kütüphanesini kullanabilirsiz. Diğer yandan S7.Net kütüphanesi güzel ancak istemiş olduğunuz protokolleri desteklemiyor.

Bunun haricinde plc modelini belirtmemişsiniz ancak *43-1 modulleri kullanmanız MPI PC Adepter kullanmanıza alternatif olabilir.
 
Merhabalar siemensin s7 usb adaptörü var .s300 ile nasıl habeleşirim.Adaptor kendini bir cihaz olarak gösteriyor .Windows 10 da comport olarak gözükmüyor ne yapmamız gerekir
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,880
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst