BYD'den Yeni Nesil Otonom Sürüş Hamlesi: XUANJI A3 Çipi Tanıtıldı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rcanr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rcanr

Site Yetkilisi
Yönetici
Site Yetkilisi
1000227739.webp

BYD'den Yeni Nesil Otonom Sürüş Hamlesi: XUANJI A3 Çipi Tanıtıldı​

Çinli otomotiv devi ve dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden biri olan BYD, akıllı sürüş teknolojilerindeki yeni adımını duyurdu. Şirket, tamamen kendi geliştirdiği 4 nm üretim teknolojisine sahip XUANJI A3 Driving SoC adlı yeni sürüş işlemcisini tanıttı.

XUANJI A3 Neler Sunuyor?​

BYD'nin açıklamasına göre XUANJI A3;
  • 4 nm üretim süreciyle geliştirildi.
  • Gelişmiş sürücü destek sistemleri (ADAS) ve gelecekteki otonom sürüş teknolojileri için tasarlandı.
  • Üç çipli yapılandırmada araç başına 2.100 TOPS'tan fazla yapay zeka işlem gücü sağlayabiliyor.
  • Daha düşük enerji tüketimi ile yüksek hesaplama performansı sunuyor.
  • Karmaşık şehir içi ve otoyol senaryolarında daha hızlı karar verme yeteneği kazandırıyor.

God’s Eye Sistemi Daha da Güçleniyor​

Yeni işlemci, BYD'nin "God's Eye" isimli akıllı sürüş platformunun bir parçası olacak. Şirketin hedefi, gelişmiş sürüş destek sistemlerini yalnızca premium modellere değil, daha geniş kullanıcı kitlesine ulaştırmak. Bu strateji BYD tarafından "Intelligent Driving for All (Herkes İçin Akıllı Sürüş)" olarak adlandırılıyor.

BYD ayrıca:
  • Yeni XUANJI 2.0 mimarisini,
  • Gelişmiş sensör sistemlerini,
  • Daha güçlü yapay zeka modellerini,
  • Gerçek sürüş verileriyle sürekli öğrenen veri altyapısını

God's Eye sistemine entegre ettiğini açıkladı.

Kaza Sorumluluğu İçin Dikkat Çeken Adım​

Şirket, Çin pazarında God's Eye sisteminin bazı gelişmiş özellikleri kullanılırken meydana gelebilecek kazalar için özel bir güvence programı başlattı.

BYD, belirli koşullar altında sistem aktifken gerçekleşen kazalarda hasar masraflarını karşılayacağını duyurdu. Bu hamle, şirketin kendi teknolojisine olan güveninin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

BYD'nin Hedefi​

BYD Yönetimi, uzun vadeli hedeflerinin:
  • Trafik kazalarını minimuma indirmek,
  • Yapay zekâyı gelişmiş bir sürüş asistanına dönüştürmek,
  • Otonom sürüş teknolojilerini yaygınlaştırmak

olduğunu açıkladı. Şirket önümüzdeki 3 yıl içinde akıllı sürüş ve yapay zeka teknolojilerine 100 milyar Yuan'dan fazla yatırım yapmayı planliyor.

Tanrının gözüymüş . İnşallah saçma sapan bir çeviri hatası diyelim . Yok doğruysa bu ne biçim bir ego şişmesi .

Tanrının gözüymüş . İnşallah saçma sapan bir çeviri hatası diyelim . Yok doğruysa bu ne biçim bir ego şişmesi .
Hızlı öfkeli 8 mi 9 muydu ... filminde de geçiyordu.
Üzüm üzümden insan insandan etkileniyor, ego ne ki şeytanın parmağ fısıltıları her yerde

kapitalizmin tanrıyı oynadığını yeni fark ettiniz. zaaten yarattığı tanri para ve ona tapılıyor. insanları topluluk haline getirip sadece günlük zevklerle sadece para için çalışıp, boş harcamalarla kapitale hizmet ediyorlar. en güzel harcama yolu sosyal medya. oturun bir bakın izleyin. hele hele şu cep telefonları. bir ağa bağlaanmaak ve izlemek. dün sağlık sorunları nedeniyle asm yi ziyaret ettim. yaşım itibariyle hep akranlarımın olduğunu gördüm ve 10 kişiden sekizi elindeki telefona bakıyordu. kapital denen tanrının bir tane gözü yok. isterseniz sizlerde gözlemleyiniz.

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri