buzdolabı

Katılım
29 Tem 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
buzdolabını elktirik olmayan bir yerde, akü vs. nasıl çalıştırabilirim. bu konuda nasıl yardımcı olursunuz. şimdiden teşekkürler..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
invertörler üretim maksadı DC gerilime çevrilirek kullanılan elektronik cıhazlara kısa süreli destek bağlamında tasarlanmış gerekli güçün bir kat daha büyügü önerilen, yapay sinüs işaretlerin üstüne bindirilmiş DC gerim convertörleridir .

Tv florasan,tasaruflu ampul kullanımında sizleri üzmeden verimli çalışırlar
sorun buzdolabında !
Buzdolapları demeraj akımları çok yüksektir anlık olarak 6-8 amp akım çekerler kullanmak istediginiz invertörün de teorik olarak bu gücün iki katı olması önerilir.
tam sinüste anlık degişimde iki katı kullanmanıza gerek yok kalkınma süreçinde invertör ani degişimleri kendi koruma devreleri ile absorbe edecektir.

modifie diye tabir ettiginiz yarı sinüs veya üçgen dalga invertörlerde buzdolabını calıştırılabilmesi motor devresini daimi ve start kondansatörleri ile desteklenerek yapıla bilinir ama hesapları akü tam dolu degerlerde hazırlarsanız akü azaldıgında yine sorun olacaktır .

Kendi hazırladıgım karavan sogutucusuna 25 uf 400 v daimi kondansatör le 177-225uf 450volt start kondasatör komprosöre daimi'yi parelel startı seri bağlarsanız kesin sonuca ulaşaçaksınız


(geçmiş yazılarımdan alıntıdır)
 
bunu tam açabilirmisin ilgimi çekti örneğin ufak bir şema motora bağlanış şekli daha açık olur sanırım kondansötörleri fz ve motor bobin uçları daha açıklayıcı olur
 
arkadaşlar yeni üyeyim hatam olursa özürdilerim tek soğutucuda iki ekovat var biri yandığı zaman diğeri yetersiz kalıp otomatik yapmıyor ve aşırı ısınarak oda yanıyor ikisi aynı zamanda çalışıp aynı zamanda duruyor biri yanınca diğerinin haberi olmuyor nasıl devreden çıkıp kendini kurtarabilir .
 
rüzgar veya güneş yada akar sudan faydalanırsan elektrik üretirsin istediğin ne varsa çalışır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,273
Mesajlar
916,375
Kullanıcılar
450,098
Son üye
akaremir31
Geri
Üst