Buzdolabı kompresör sesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mcakan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mcakan

Üye
Merhaba arkadaşlar dün altus (AL 365 NE)marka buzdolabı montaj yaptırdım. Bugün mutfakta otururken elektrik gedip geri geldi. Elektrik gelince kompresörden 3-4 defa tak tak diye yüksek bir ses geldi. Bir süre çalışmadı ama sonra normal çalıştı. Arıza falan mı bu neden böyle yapar? Eski 20 yıllık buzdolabında bile böyle ses duymamıştım şimdiye kadar.

Merhaba arkadaşlar dün altus (AL 365 NE)marka buzdolabı montaj yaptırdım. Bugün mutfakta otururken elektrik gedip geri geldi. Elektrik gelince kompresörden 3-4 defa tak tak diye yüksek bir ses geldi. Bir süre çalışmadı ama sonra normal çalıştı. Arıza falan mı bu neden böyle yapar? Eski 20 yıllık buzdolabında bile böyle ses duymamıştım şimdiye kadar.
kısa süreli enerji kesintilerinde elektrik 5 dk dan daha önce geri gelirse A+ olan dolap derin dondurucu gibi ürünlerin kompresör motor hareket alamıyor. dönmek istiyor dönemiyor motor ısınıp termik açıyor tekrar motor soğuyana kadar da çalışmıyor. bu arada gazın geri tepme basıncı ile alakalı olabilir. bu tahmin sadece . eğer elektrik kesintisi 5 dk dan uzun sa hiç bir sorun olmuyor kompresör çalışıyor. ben bunu bir kaç defa gözlemledim durum bu . eski buzdolabı kompresörleri güçlü böyle sorun olmuyor. tabiki enerji olarak fazla tüketiyorlar. örnek eski buzdolabı 1,1 amper akım çekiyor yükte iken kompresör. yeni nesil dolap 0,7 Amper A+ olan derin dondurucu 0,3 Amper akım çekiyor şebekeden. derin dondurucu elektrik kesintisinde motor ateş gibi ısınıp termik açıyordu . o duyduğunuz ses o dur termik den geliyordur . ben bu durumun önüne geçmek için zaman rölesi ve bir kontaktör ile beyaz eşyaya giden elektrik hattına devre kurdum elektrik kesintilerinde 7 dk bekledikten sonra eşyalara elektrik veriyordu bu sorunu böyle aşmıştım. aksi halde her enerji kesintisinde motor yanıyor adeta bir süre sonra termik bozulup yada motor sargıları yanıp zarar görür..

kısa süreli enerji kesintilerinde elektrik 5 dk dan daha önce geri gelirse A+ olan dolap derin dondurucu gibi ürünlerin kompresör motor hareket alamıyor. dönmek istiyor dönemiyor motor ısınıp termik açıyor tekrar motor soğuyana kadar da çalışmıyor. bu arada gazın geri tepme basıncı ile alakalı olabilir. bu tahmin sadece . eğer elektrik kesintisi 5 dk dan uzun sa hiç bir sorun olmuyor kompresör çalışıyor. ben bunu bir kaç defa gözlemledim durum bu . eski buzdolabı kompresörleri güçlü böyle sorun olmuyor. tabiki enerji olarak fazla tüketiyorlar. örnek eski buzdolabı 1,1 amper akım çekiyor yükte iken kompresör. yeni nesil dolap 0,7 Amper A+ olan derin dondurucu 0,3 Amper akım çekiyor şebekeden. derin dondurucu elektrik kesintisinde motor ateş gibi ısınıp termik açıyordu . o duyduğunuz ses o dur termik den geliyordur . ben bu durumun önüne geçmek için zaman rölesi ve bir kontaktör ile beyaz eşyaya giden elektrik hattına devre kurdum elektrik kesintilerinde 7 dk bekledikten sonra eşyalara elektrik veriyordu bu sorunu böyle aşmıştım. aksi halde her enerji kesintisinde motor yanıyor adeta bir süre sonra termik bozulup yada motor sargıları yanıp zarar görür..
Tebrikler , ellerinize sağlık . Güzel bir teknik elaman çözümü . Gerilim koruma rölesi de kullanılabilir bahsedilen durumlar için . @fahri yetiş babanın paylaştığı bir cihaz vardı https://www.tomzn.com.tr/tomzn-volt...im-koruyucu-63a-elektrik-bekcisi-tovpd1-60-ec .

Hocam deneme amaçlı tekrar fişi çekip taktım. Motor çalışırken elektrik gidince tekrar geldiğinde tak diye bir ses geliyor. Motorda mı bir sorun var acaba?

Merhaba. Aslında o "tak! tak! " sesi EVAP montajını yaptırdığınız o servisin bir eseri olmuştur. EVAP ayaklarını amortisör görevli lastik contalarla şaseye esnek bağlantıyla çok iyi vidalanıp monte edilemeğinden dolayı boşluklu veya gevşek olan EVAP motoru, ilk elektriği (startı) aldığında veya elektrik iç otomasyondaki termostatla aniden kesildiğinde, vb. atalet momentiyle (örneğin araç motoru araçtaki oturduğu şaseye esnek kulaklarla (lastik contalarla) bağlanmadığında veya bir tanesi yerinden kopup ayrıldığında marşla birlikte otomobillerde de ayni sıkıntı oluşur, Broadway'de bir motor kulağı aracın alt şasesindeki yerinden kopup ayrıldığında ben bunu aynen yaşamıştım) bu sarsıntı oluşmuştur.

Açıkçası bu sarsıntının nedeni buzdolabı EVAP montajında; EVAP alt ayaklarının buzdolabı şasesine esnek contalarla sıkıca vidalanmadığı veya gevşek olarak, vidalanmada da boşluklu bağlandığı için motor veya kompresör EVAP'ı ilk harekette istenmeyen bu ataleti (sarsıntıyı) gösteriyor. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Ek garanti konusunda ki düşünceleriniz nedir arkadaşlar? 4 yıl ek garanti için 5 bin tl istiyorlar kararsızım da. Şuan ki beyaz eşyalarda eski sağlamlık yok diyorlar. Yaptırmasam risk almaya değer mi?

Bence yaptırın bu ek garantisini, bu çok iyi olur.. Kolay gelsin.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
131,327
Kullanıcılar
455,158
Son üye
aytek066

Yeni konular

Geri