kısa süreli enerji kesintilerinde elektrik 5 dk dan daha önce geri gelirse A+ olan dolap derin dondurucu gibi ürünlerin kompresör motor hareket alamıyor. dönmek istiyor dönemiyor motor ısınıp termik açıyor tekrar motor soğuyana kadar da çalışmıyor. bu arada gazın geri tepme basıncı ile alakalı olabilir. bu tahmin sadece . eğer elektrik kesintisi 5 dk dan uzun sa hiç bir sorun olmuyor kompresör çalışıyor. ben bunu bir kaç defa gözlemledim durum bu . eski buzdolabı kompresörleri güçlü böyle sorun olmuyor. tabiki enerji olarak fazla tüketiyorlar. örnek eski buzdolabı 1,1 amper akım çekiyor yükte iken kompresör. yeni nesil dolap 0,7 Amper A+ olan derin dondurucu 0,3 Amper akım çekiyor şebekeden. derin dondurucu elektrik kesintisinde motor ateş gibi ısınıp termik açıyordu . o duyduğunuz ses o dur termik den geliyordur . ben bu durumun önüne geçmek için zaman rölesi ve bir kontaktör ile beyaz eşyaya giden elektrik hattına devre kurdum elektrik kesintilerinde 7 dk bekledikten sonra eşyalara elektrik veriyordu bu sorunu böyle aşmıştım. aksi halde her enerji kesintisinde motor yanıyor adeta bir süre sonra termik bozulup yada motor sargıları yanıp zarar görür..