Buhara Dayınııklı Armatür

Katılım
17 Nis 2009
Mesajlar
202
Puanları
1
Merhaba,

Ortlama 60'C bir ortamda su sıçramalarına ve buhara karşı dayanıklı önereceğiniz bir armatür var mı? (Floresan)
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
IP67 katogarisindeki lambalar sanırım dayanır ama en garantisi ex-proof ürünler ama bunlarda normal ürünlerin en az 10 katı ücreti var yani 40 tl alacağınız normal bir armatür ex-proof da 400TL civarıdır.Ama patlayıcı gazları bile geçirmez
Cüneyt abi ex proof ürünleri biraz aciklarmisin abi..nasıl bisi bu.exproof gaz dedektoru duydum ama armaturunu hic duymadım?
 
EX-proof ürünler patlama ve yangın tehlikesi çok olan yerlerde kullanılır petrol istasyonları,LPG tesisleri gibi gaz ve sıvı yanıcı maddelerin çok olduğu yerlerde kullanılır.Bunlar A-tex diye bir de sertifikaları var.Eğer ex-proof bir elektrik panosu veya elektrik buatı kullanmak zorundaysanız bunu satan firmalar istediğiniz delik çap ve adetlerine göre delikleri açar bunları belegelendirir ve size öyle teslim eder montaj yapan bir elektrikçi bile kafasına göre bunlara delik dahi açamaz.Bu açılan deliklerde satıcı firma tarafından ücretlendirilir.Montajları normal ürünlerden çok zordur bu nedenle işçilik fiyatlarıda yüksektir.
 
yada akrilik boruya koy Floresan çapında balast sığan kabloları çek silikonla kapat...
eski şirket akaryakıt pompası yapıyordu röle kullanıyordu pompanın biri röle yüzünden patlayınca tasarımı değişti elektronik röle yaptılar...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,722
Kullanıcılar
449,959
Son üye
çor-man

Yeni konular

Geri
Üst