Buhar kazanlarında PLC kontrol..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Katılım
4 Eki 2009
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba...
Buhar kazanlarında PLC kontrol konulu bir araştırma ödevim var..
Konuyla ilgili biraz bilgi buldum ancak hocamız örnek problemler ve çözümlerini istedi.Bu konuda internet üzerinde pek fazla bir bilgi yok..Elinde işime yarayacak mahiyette bilgi olanlar rica etsem bu bilgiyi benimle paylaşabilirler mi??
 
Yani bu problem,plc eğitimi alanlar için eğitim aşamasında üzerinde ders anlatılıp bilgi verilebilecek mahiyette olmalı.
üzerinde yorum yapılabilmeli.
ilginiz için çok teşekkür ederim..
 
buhar kazanı olan bir fabrikaya veya gaz çevrim santraline gitseniz yardımcı olabilirler
 
istediğiniz bir buhar kazanının ayrıntılı çalışma adımları mı?
 
arkadaşım benim çalıştığım fabrikada birden fazla buhar kazanı var neyini merak ediyorsun
 
Arkadaşım buhar kazanı deyip de ne arıyosun ? 1000 çeşit kazan var. her alanın kazanalrının çalışmaları birbirinden farklı olur. Ltfen detay verip yardım isteyin..
 
Slm.Benim ilk yaptığım projeydi.Drum, degazör, besi suyu pompaları ve vanaları ya da sürücü kullanılarak verimin artırılması, Kondens pompaları ve tank seviyeleri, motorin, fuel-oil, LNG, CNG, LPG gibi yakıtların kontrolleri, buhar ve su akışlarının kontrolleri ve bunların sayaçları, Operasyonları verimli hale getirecek PID yada kaskat kontroller, Remote ya da lokal çalışabilirlik ve daha birkaç uygulama ile birlikte bu iş yapılabilir.
 
bu konu geniş bir konu degozere alınacak suyun özelliklerini bu programa dahil edecekmisin
bundan sonra kazan suyunun iletkenliği kazanın su seviyeleri buhar basıncı buhar sıcaklığı kontrol edilebilir yakıt bazında ullanacağın yakıta göre yakıt özellikleri sıvı yakıt kullanıyorsan seviyesi kazanın çalışma performansına kadar ölçülüp programlanabilir yeterki sen kafanda işe başlamadan ne kadarını kullanacağına karar ver ve uygulamaya başladıgında ne istediğini bildiğin için daha rahat kaynak bulursun
kolay gelsin
 
Bakın arkadaşlar..Elimizde bir buhar kazanı var..Biz bir Siemens s7200 serisi PLC ile bu kazanı kontrol edeceğiz.Neyini nasıl kontrol edeceğimiz önemli değil...Sadece,bu örnek üzerinden PLC dersi alan bir öğrenciye birşey verebilmek hedefleniyor..Hocamız;benim,bunu tepegözle tahtaya yansıtılabilecek bir çalışma haline getirmemi istiyor...Küçük bir kontrolde olabilir..Zaten amaçlanan ileriki yıllarda bunun üzerinde çalışılıp,konuyu genişlettikten sonra PLC derslerinde öğrencilere temeli sağlamlaştırıcı nitelikte bir kalıba dökmek..
Sanırım yeterince açık oldu..
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,371
Mesajlar
917,084
Kullanıcılar
450,245
Son üye
übeyt doksar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst