bu nasıl yıldız/üçgen kalkış ?

osmosis

Üye
Katılım
24 Mar 2008
Mesajlar
188
Puanları
1
Yaş
42
bir otele bir iş yaptık sisteme bağlı olarak çalışan 37Kw'lık bir motor var motor etiketinde nominal akım 37A yazıyor(bu üçgende çekeceği akım yanlış hatırlamıyorsam)..

Motor yıldız/üçgen yol verme ile kumanda ediliyor fakat ilk kalkışta yıldız yol alırken 116A. çekiyor üçgene geçtiğinde akımlar 33A. düşüyor öyle çalışmasına devam ediyor? bu işte bir gariplik yok mu ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
37 kw. motor, 380 voltda 75 amp. çeker. motorunuz 660 volt olmasın. Birde, etıketden gerilimi kontrol edermısınız.
 
zeybek arkadaşım motor 660V değil, 380V gerilim ile çalışıyor ama işin bu kısmında sorun yok sorun kalkışta (yıldız da) 116 A. çekmesi...
 
sımdı arkadasım motorun nasıl bır sıstemde calıstıgı hakkında bılgı verırmısınız.ıkıncısı arkadasım sıstemı enerjısız ıken olcu aletı yardımıyla yıldız konumunda ıken sargılarını kontrol edınız.sımdı benımde basıma gelen yıldız koprusunu meydena getıren kontaktorun tam temas etmemesı olabılıyor.ayrıca mesela sıstem bır blower yada kompresor gıbı bır sıstemse yada basınclı bır sısteme karsı kalkıyorsa motor ılk kalkısta yuk altında yuksek akım cekıyor .hibon marka blowerler kı bunlar arıtma sıstemınde bakterılere oksıjen saglamak ıcın suyun ıcıne hava verırler sımdı bunlar durdukları zaman tekrar kalkısta yuksek akım cekmemelerı ıcın ılk once bır selonoıd ıle dısarı hava cıkısı saglanır daha sonra ucgene gecınce selonoıd kapatılır.bu sıstem kompresorlerdede uygulanmaktadır.sızde sıstemınızı bu sekılde bır kontrolden gecırırsenız netıceye ulasabılırsınız dıye umuyorum
 
sevgili gezer77 sistem deniz suyu ters ozmoz sistemi (saate 11 ton su arıtıyor) bu bahsettiğim motor osmos cihazının ana pompası bu pompaya kayışla bağlı olarak çalışan groundfos marka yatay milli bir pompa daha var.evet basınçlı sistemde kalkıyor 2,5 barda kalkıyor ve bu 2.5 bar bir süre sonra 55 bara kadar yükseliyor.
 
sayın osmosis arkadaşım nasıl bir ampermetre ile ölçümü yaptığınızı bilmiyorum, elektronik ölçü aletiyle yaparsanız bu değeri görebilirsiniz çünkü çok oynama yapar istakalı ampermetrelerde bu amperi göremezsiniz
 
sevgili İ.halilercin ölüçümü piyasada sıkça kullanılan Tes marka dijital ölçü aleti ile yaptım,yanlış ölçüm yapacağını düşünmüyorum devamlı kullanıyorum çünkü.
 
benim aklıma takılan tek arıza kalıyor oda yıldız kontaktörün bacakları motor iki faz üzerine kalkıyor olabilir üçgene geçince normal çalışıyor orayıda kontrol edersen iyi olur
 
evet öyle yapacağım gezer77 nin de dediği gibi bakalım ne sonuç çıkacak..
 
bugün enerji altında motor kalkarken yıldız kontaktörünün kontaklarında fazlarda eksiklik var mı diye kontrol ettim yıldız kontaktörü çektiğinde üçgen kontaktöründen gelip yıldız kontaktörüne giren kabloları kontrol ettiğimde kontrol kaleminin normale göre çok sönük yandığını gördüm hemen yıldız köprüsünü ölçtüm yıldız köprüsünde hiç faz göremedim acaba yıldız kontaktöründe bir arıza mı var ? yoksa bizim bu motor dediğim gibi groundfous pompaya kayış ile bağlı olduğu için mi bu kadar yüksek akım çekiyor amabu son ihtimal bana uzak geliyor.

düzeltme: yıldız kontaktörü zaten direk enerji altında çalışmıyor şimdi farkettim yani yıldız kontaktörünün kontaklarında faz olmaması normal!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst