Bu Kamera Projesindeki UPS Panosunun işlevi ?

elektelekt

Üye
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
131
Puanları
1
Yaş
37
Selam abiler. Büyük bir alandaki kamera sisteminin projesi bu. CCTV merkezinden sahada dolabına fiberoptik kablo gelmiş. Sonra burdan cat kablo ile kameralara gitti. Ayriyetten en alttaki UPS panosundan saha dolabına NYY kablo çekilmiş.

Sorum şu; UPS panosundan saha dolabına besleme kablosu çekilmesinin sebebi nedir? Elektrik kesintileri içinse eğer UPS, jeneratör gibi değil. Sınırlı sürede enerji veriliyor diye biliyorum. Ondan size sormak istedim abiler

1659444838760.png
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Ups akülerden oluşan bir sistemdir basitçe.

AC gerilimi DC ye çevirip aküleri doldurur, akülerden aldığı DC gerilimi tekrar AC çevirerek yüke verir.

UPS in beslemesi gittiğinde ( elektrik kesildiğinde) aküden beslemeye devam eder .Jeneratör devreye girene kadar gerekli olan enerjiyi sağlar. Ya da jeneratör yoksa bile kısa süreli enerji kesintisinde de sistemin çalışmasına olanak sağlar.

Tüm bunlarla birlikte bir görevi daha vardır;

Enerji dalgalanmalarını absorve eder. Enerji dalgalanmalarında UPS e bağlı olan yükler bu dalgalanmayı hissetmezler. Özellikle kamera, CCTV gibi sistemler enerji dalgalanmalarına karşı korunaklı değildir. UPS bu görevi de görür.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst