Bosch makine yıkarken, sıkarken, kapalıyken bile su alıyor

ozdolanbay

Üye
Katılım
31 May 2017
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba,

Makinem Bosch V468 yıllardır sorunsuz çalışıyor. Dün yıkama sonrası kapağı hemen bırakması için elimle program ayarını bir tık oynattım. Fazla oynatmışım çünkü başa dönüp tekrar su almaya başladı. Yıkanmış çamaşırları bir daha yıkamasın diye su boşaltma moduna çevirdim ama su boşaltırken bir yandan da almaya devam etti. Ben de suyu kestim, su boşalttı, sonra sıkma programına alıp çamaşırları sıktım ve çamaşırları çıkardım.

Programdan ötürü kafası karışmıştır diyerek bugün tekrar çamaşır attım, normal programa ayarladım ve suyu açtım. Normalde olduğu gibi programın başında suyu almaya başlar, sonra duracağı yerde durur diye düşünmüştüm. Ama durmadı. Makine yıkamaya geçti ama tamburun içi su dolmaya devam etti. Yine dünkü gibi suyu kesip, su boşaltmaya alıp, makineyi kapattım.

Özetle makine normal yıkama programları esnasında, hatta sadece su boşaltma veya sıkma modlarına aldığımda bile su almaya devam ediyor. Musluğunu açtığım anda su alıyor anlayacağınız. Düğmesinden kapattığımda bile...

Sorun ne olabilir? Ne yapmalıyım?
 
3lü grup ventil arızalı

Yanıt için teşekkür ederim. Değiştireceğim öyleyse...

Merakımdan soruyorum: Bitmiş programı bir tık ileri oynatıp, sonra tekrar yıkamaya başlıyor diye bir anda su boşaltma moduna geçirdiğim için mi oldu bu? Makine oraya sinyal mi gönderememiş acaba, neden kaynaklandı bu ventil arızası?
 
ventili kontrol edin
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst