Bosch Bulaşık Makinesi Arızası Model SGS23E02EU/16

tugrahan06

Üye
Katılım
3 Ara 2013
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
44
Makine bir voltaj düşmesi sonrasında bozuldu. Çalıştırdığımda suyu alıyor bir müddet sonra musluk işareti yanıyor ve şamandıra yukarı kalkarak suyu boşaltmaya başlıyor, sonra tekrar su alıyor ve tekrar boşaltıyor.

İlk çağırdığım usta kart arızası var ama ben yapamam servis çağır dedi. Servisi çağırdım servis makinenin içini açmadan elini tahliye popmasının ordan sokarak pompa dönüyor bunun süngerinde sıkıntı var 250 TL ye yaparız dedi. Üçüncü çağırdığım usta yine makinenin hiçbir yerini açmadan hortumları vs kontrol etmeden bunun kartı arızalı 240 TL ye yaparım dedi. Bu ustalardan hiç biri de ne hortumları kontrol etti ne de makinanın altını açıp tahliye pompası tıkanmış mı diye bakdı. tornavida oynatmadan 30'ar TL teşhis koyma paralarını alıp gittiler.

İnternette benzer sorunlar yaşayanlar makinenin yıkama kartının(control panel-module) resetlenmesi durumunda sorunu çözdüklerini söylüyorlar, bazıları ise kondansatör değişirse hallolur diyor. Açıkçası benim 250 TL verecek durumum yok.

1.si kart arızasının tamiri bu kadar pahalı mıdır, hem tamir edecez hem program yüklicez dediler. Bu kart resetleme işlemini ben kendim yapamaz mıyım? İnternette aradım ama bu model için kart resetlemeyi bulamadım.
2.si sizce sorun ne olabilir ben kendim nasıl halledebilirim yardım ederseniz duacı olurum. (makinede su kaçağı yok makineyi her yöne eğdim su filan gelmedi alttan.)

saygılar.
 
Büyük ihtimalle Flowmetre, yani suyu sayan parça arızalı. Bir arkadaşımın da başına geldi ve bu şekilde çözüldü. Bosch servisinde parça 90TL, 60 liraya başka tamirciye yaptırdı. O ara durumu acil olduğundan ben bakamamıştım. Bosch'un bu serilerinde en çok görülen sıkıntı bu sanırım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst