Bosch bulaşık Makinesi arızası

Herkese merhaba eski seri ekransız bir bulaşık Makinesi var bosch. Makine şuan arızada yani 0dan başlatma yapamiyorum reset atsam bile kaldığı yerden devam ediyor.

İlk başlarda reset sonrasi haznede kalan suyu atamıyordu, motor çalışma sesi 1 sn gelip duruyordu. Üst uste 3 kere reset+başlatma yapinca suyu atmayi başarıp yıkamaya geçiyordu fakat sonra yine bi şekilde arizaya geçiyordu.

Ben alt tahliye motorunu söktüm baktim oralari temizledim gider filtre altinda vs bazi parçalar vardı. Motorun bobinleri vs sağlam. Kart üzerindeki bldc sürücüyü test ettim o da sağlam. Şuan makine suyu boşaltma isini gayet iyi yapıyor.

Fakat yine hataya düşüyor bu sefer de fırça sembolünde yanıp sönme var.

Sorun ne olabilir. Sanirsam buharli moda geçmiyor makine.

✓Isıtma resistansini multimetre ile ölçtüm sağlam.
✓yine oradaki NTC yi ölçüm 10k ya 10k direnç verdi o da sağlam.
✓Kart üzerindeki ısıtma rölesi ve diğer röleler de sağlam
1000093635.webp

Yazdıklarınızı okudum, anlayabildigim kadarıyla; nokta atışı çözüm yazmam mümkün değil, bu kart elimde olsa şunları denerdim;
* Önce besleme devresindeki (mavi renkli ) kondansatorleri yenilerim , daha sonra da silinir şeklindeki elelektrolitik kondansatorleri değiştirip sonuca bakmayı düşünürüm, kolaylıklar.

İki şeye odaklan; ilki su cebi üzerindeki su sayacı ikincisi seramik rezistans.
Rezistansın omaj vermesi sağlam olduğu anlamına gelmez. Sağdaki uç ve hemen yanındaki ucu buzzer modunda ölç. Kısa devre sesi geliyor ise sağlamdır Eğer hiçbir uçtan buzzer ötme sesi gelmiyor ise rezistans bozuktur.

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,230
Son üye
sabri erdogan

Yeni konular

Geri