Bobin Teli

Katılım
15 Şub 2013
Mesajlar
8
Puanları
1
Selam arkadaşlar, konuyu umarım doğru yere açmışımdır bobin sarmak için 0.6'lık bobin teli aldım fakat üzeri bir solisyonla kaplı olduğu için istediğimi yapamıyorum. Maket bıçağıyla kazımaya kalktım ama metrelerce teli kazımam mümkün değil. Bunun bir yolu bir ilacı bişeyi var mıdır? Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bobin sarmak için emaye olması gerekli zaten. siz başka amaçlı mı kullanacaksınız? Bir ipucu; uçları birleştirmek yalıtkanı çıkartmak adına çakmak tutun ama uzun süre tutmayın teli eritirsiniz ;) daha fazla pay bırakmaya bak, önceden denemeler yapın ne kadar kısa zamanda yandığını eridiğini gör. Birde bi parça zımpara kağıdını otadan katla teli bunun arasından çekerek uçları temizleyebilirsin.
 
bobin sarıcam yaptım basit bişe dönmedi :D bende dedim kaplı olduğundan olmuyo herhalde sarım sayısını arttırıp bidaha deniyim. bişe daha sorayım yaptığım sarımları arttırmak için ek yapabilir miyim?
 
Mıkantıs kullandınmı? Yaptıklarını başlat ayrıntlı anlat, eksiğini görelim yardım edelim.
Yalıtkanı kaldırırsan kısa devre yapmış olursun sakın böyle bir şey yapma, hareket olmaz, pilin biter güçlü bi şey ise patlamay ave kendine fiziksel zarar kadar varabilir! Eklentiler birbirine değmem şartı ile ilave yapman mümkün, ölçü aletin yoksa bi tane edin (pilli lamvbalı bi şey de kullanabilirsin) sargıyı kontrol et.
 
Miknatis kullaniyorum bi fotograf paylasmaya calisayim ins olur
 

Ekli dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    44.1 KB · Görüntüleme: 34
KAynağınızı da paylaşın hatırladığım kadarıyla ciddi farklar var sizinkiyle onun boyutları küçük tek sargı, daha kalın çaplı telli sargı uçlarını nasıl yaptın? Mıknatıs bobine uzak kalıyor, 2. kutba yani mıknatısa ihtiyaç var mıknatısların yönleri kutupları önemli!
Basit bir elektrik motoru yapımı - Kendin Yap - Proje Yapımı Sitesi
 
Bir de şunu kontrol edin mevcut kanalların hepsi yatay veya dikey mi buda m/sviç arıza belirtisi, sviç korunaklı yerde mi yoksa üstten su akma damlama ihtimali var mı muhtemel arıza sebebi bu.
 
Resimdeki kullanılan tel emaye değil gibi ??
kutuplaşmaya da dikkat
 

Forum istatistikleri

Konular
128,554
Mesajlar
918,498
Kullanıcılar
450,552
Son üye
evseteknik

Yeni konular

Geri
Üst