Bluetooth hoparlör tasarımı

41inazuma

Üye
Katılım
7 Nis 2024
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
46
Resimlerdeki bluetooth devresiyle, pam8403 devresini birlikte kullandım. Fakat seste çok parazit oldu. Nasıl azaltabilirim?
 

Ekli dosyalar

  • bt.PNG
    bt.PNG
    213.7 KB · Görüntüleme: 9
  • amfi.PNG
    amfi.PNG
    209.6 KB · Görüntüleme: 7
5 volt DC besleme adaptörünün + ve - girişinde 2-3 adet 100 nF mercimek (kutupsuz kondansatörü) paralel olarak lehimleyin. Bu tür blokaj şebekeden sızıntıyla gelen olası parazitleri kesin absorbe eder. AC/DC 5 volt adaptörünüz regülesiz ise regülesi iyi olmadığından Şebeke frekansıyla orantılı dalgalı DC'li vınlama sesini yine yapabilir. Elinizdeki mevcut adaptör kaliteli ve regüleli bir adaptör değilse daha kaliteli adaptörle mutlaka değiştirin. Kolay gelsin.
 
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Soruyu eksik sordum galiba. Ben bu şekilde Bluetooth hoparlör tasarlıyorum. 18650 pille besleniyor. Şebekeden kaynaklı bir durum yok. Fakat müzik setine Bluetooth kiti eklediğimde onu alüminyum folyo içine sardığımda azalıyordu. Şimdi azalmıyor.
 
Sorununuz bluetooth modül kaynaklı, ara kablolama kaynaklı yada pam modül kaynaklı olabilir..

Bunu belirlemek için ilgili modülleri tek tek denemeniz lazım.

Pam modüle farklı bir sinyal kaynağından ses sinyali uygulayıp deneyin.

Bluetooth modülü farklı düzgün çalıştığından emin olduğunuz bir afiyet bağlayıp deneyin.

Her ikiside düzgün çalışıyor ise o zaman kablolamaya özen gösterin.

Bende benzer bir mobil ses sistemi yapmayı düşünüyorum. Hoparlör olarak ne kullanıyorsunuz? Memnun musunuz kullandığınız hoparlörlerden?

Kolay gelsin.
 
Sağolun Serkan bey. Hoparlör olarak hoparlörün içindeki hazır olan 4 ohm 3 watt hoparlörler yetiyor. Bluetooth modülde sorun yok. Tek başına cızırtı olmuyor. Pam modülü en ufak sinyalden etkileniyor. Kesin bir çözüm bulamadım. Bana bunlardan çok lazım.
 
Sağolun Serkan bey. Hoparlör olarak hoparlörün içindeki hazır olan 4 ohm 3 watt hoparlörler yetiyor. Bluetooth modülde sorun yok. Tek başına cızırtı olmuyor. Pam modülü en ufak sinyalden etkileniyor. Kesin bir çözüm bulamadım. Bana bunlardan çok lazım.

Bu parazit örnek veriyorum sistemi bağladınız çalıltırdınız telefonla bağlandınız sorun sessiz bekleme esnasında mı parazit var yoksa müzik çalarken mi var?

Parazit sükunet esnasında ise girişe paralel direnç takmanızı tavsiye ederim. Pam modül ile bluetooth arasındaki ses iletim kablosunu olabildiğince kısa ve ekranlı kablo kullanmanızı öneririm.

Sistemde boost yada buck converter kullanoyormusunuz?

Bir kaç resim ekler misiniz?
 
Sistemde boost yada converter filan hiçbir şey yok. Foto eklerim. Kablolama biraz kalın oldu. Ekranlama bence de çözüm olacaktır. Uygun kablo bulamıyorum. Benimkiler biraz kalındı. Cızırtı herzaman oluyor. Sessizken de.
 
Öncelikle resimdeki gibi bağlantı yapılmalıdır.
BL.png

Boşta iken hışırtı oluyorsa PAM girişine POT bağlanmalıdır.
 
1000007684.jpg
Pam 8403 arızalıymış. Daha önce böyle bir arıza başıma geldiği için ondan sandım ( Başka amfiye bağlamıştım) Seri üretime başladım. 😃😃
 

Forum istatistikleri

Konular
128,246
Mesajlar
916,158
Kullanıcılar
450,054
Son üye
Kupra040822

Yeni konular

Geri
Üst