Prenses Ela
Üye
Başlık: 4x50W Oto Amfi Devresi (TDA7560) Yapımı ve Ton Kontrol Eklemek – Yardım Gerekli
Kategori: Elektronik Amfi Devreleri DIY Yardım
Merhaba arkadaşlar,
Öcelikle Kullanıcı adı olarak Prenses Ela’yı tercih ettim çünkü tam adımı paylaşmak istemiyorum
Kendi amfi devremi yapmak istiyorum ancak elektronik bilgim temel seviyede. 4x50 Watt gücünde bir oto amfi devresi tasarlamak istiyorum ve bunun için TDA7560 entegresini kullanmayı planlıyorum. Ancak bazı konularda desteğe ihtiyacım var:
Ton Kontrol Devresi (Volume, Bass, Mid, Tiz, Balance)
Amfi devresine ayrı bir ton kontrol devresi eklemek istiyorum. Sesin net ve kaliteli olmasını istiyorum. Ancak ton kontrol devresi olarak Volume (Ses), Bass (Bas), Mid (Orta frekans), Tiz (Treble) ve Balance (Ses dengesi) ayarlarına sahip bir sistem istiyorum.
- Hangi entegre veya devreyi kullanmalıyım?
- Hangi bileşenler ile daha kaliteli bir ton kontrol devresi oluşturabilirim?
- TDA7560 entegresinin ısınmasını önlemek için ne kadar büyük ve kalın bir soğutucu kullanmalıyım?
- Isıyı verimli bir şekilde dağıtmak için ekstra fan eklemek isiyorum
- Midrange Hoparlör: Sisteme midrange hoparlör bağlamayı düşünüyorum. Bunun için nasıl bir filtresi kullanmalıyım?
- Koaksiyel Hoparlör: Eğer midrange kullanmazsam, yerine koaksiyel hoparlör kullanmam mantıklı olur mu? Ses kalitesini artırmak için hangi filtreleri önerirsiniz?
Her türlü öneri ve yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler!