4x50 Watt Oto Amfi Devresi (TDA7560) İçin Yardım

Başlık:
4x50W Oto Amfi Devresi (TDA7560) Yapımı ve Ton Kontrol Eklemek – Yardım Gerekli

Kategori: Elektronik Amfi Devreleri DIY Yardım

Merhaba arkadaşlar,

Öcelikle Kullanıcı adı olarak Prenses Ela’yı tercih ettim çünkü tam adımı paylaşmak istemiyorum

Kendi amfi devremi yapmak istiyorum ancak elektronik bilgim temel seviyede. 4x50 Watt gücünde bir oto amfi devresi tasarlamak istiyorum ve bunun için TDA7560 entegresini kullanmayı planlıyorum. Ancak bazı konularda desteğe ihtiyacım var:

Ton Kontrol Devresi (Volume, Bass, Mid, Tiz, Balance)
Amfi devresine ayrı bir ton kontrol devresi eklemek istiyorum. Sesin net ve kaliteli olmasını istiyorum. Ancak ton kontrol devresi olarak Volume (Ses), Bass (Bas), Mid (Orta frekans), Tiz (Treble) ve Balance (Ses dengesi) ayarlarına sahip bir sistem istiyorum.

• Hangi entegre veya devreyi kullanmalıyım?
  • Hangi bileşenler ile daha kaliteli bir ton kontrol devresi oluşturabilirim?
Soğutucu Seçimi:

• TDA7560 entegresinin ısınmasını önlemek için ne kadar büyük ve kalın bir soğutucu kullanmalıyım?
  • Isıyı verimli bir şekilde dağıtmak için ekstra fan eklemek isiyorum
Hoparlör Seçimi ve Filtre Kullanımı:

• Midrange Hoparlör: Sisteme midrange hoparlör bağlamayı düşünüyorum. Bunun için nasıl bir filtresi kullanmalıyım?
  • Koaksiyel Hoparlör: Eğer midrange kullanmazsam, yerine koaksiyel hoparlör kullanmam mantıklı olur mu? Ses kalitesini artırmak için hangi filtreleri önerirsiniz?
İnternette ve YouTube’da araştırma yaptım fakat yeterince ayrıntılı bilgi bulamadım. Bu yüzden bu konuda bilgisi olan profesyonel ya da orta seviyede tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum. Amacım mümkün olduğunca kaliteli bir amfi devresi yapmak.

Her türlü öneri ve yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler!

Elektronik bilgi seviyeniz nedir?

Ayrıca;
Yapacağınız amplinin yarı fiyatına hazır yapılmış fabrikasyon ürün tercih edebilirsiniz.
( Şahsen tercihim bu yönde olurdu.)

kendim sıfırdan 3d kasa tasarlayarak ayı attığın ürün gibi kendi amfi devremi amfi sistemimi yapmak istiyorum yani fiyat sorun değil aynı fabrikadan çıkmış gibi olacak yaptığım cihaz amfi. fiyat fark etmez.
+1
Tebrik eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Bilginiz, tecrübeniz bu projeyi yapmaya yetmeyecektir.
Başka forumlarda da konu açtığınızı gördüm.
İstediğiniz proje;
Yaptığınız masrafa değmeyecek.
Size önerim hazır cihaz alın, hem ucuza gelir. Hem de kullanabileceğiniz bir amplifikatörünüz olur.
Önerilerimizi dikkate alın.
Elektronik benim sevdam dır.
Bu sevdam, En büyük çocuğumdan büyüktür.
Yıllarımı verdim, öğrenmek, bilgilenmek ve bildiklerimi paylaşmak için.
Bugün için böyle bir amplifikatöre ihtiyacım olsa; hazır cihaz tercih ederim.
Neden mi?
Bu tür cihazlar özel teknik gerektiren , kaliteli ses teknolojilerinde kullanılan malzemelerin ve tekniklerin bir araya getirildiği cihazlardır.
Ses te Vınnn lama, hummm lama, cızırtı olmaz.
Sizin hazırlayacağınız projede bilgi eksikliğinden kaynaklı uyumlu, uyumsuz malzemelerin bir araya getirildiği cihaz olacak.
Ve
Yapılan masraflara değmeyecek tir.
Önerim:
Elektronikte ki İlginizi başka pratik hobi devreleri ile kendinizi geliştirmeniz yönündedir.

Ben illaki bilgim dahilinde ki soruları yanıtlamak isterim. Yardımcı da olurum.

Ancak sıfırdan yabancı olduğunuz bir konuda sadece istemek, yetmeyecek ve ilerleyen süreçte sizi de yoracaktır.
Kolay gelsin.

Bilginiz, tecrübeniz bu projeyi yapmaya yetmeyecektir.
Başka forumlarda da konu açtığınızı gördüm.
İstediğiniz proje;
Yaptığınız masrafa değmeyecek.
Size önerim hazır cihaz alın, hem ucuza gelir. Hem de kullanabileceğiniz bir amplifikatörünüz olur.
Önerilerimizi dikkate alın.
Elektronik benim sevdam dır.
Bu sevdam, En büyük çocuğumdan büyüktür.
Yıllarımı verdim, öğrenmek, bilgilenmek ve bildiklerimi paylaşmak için.
Bugün için böyle bir amplifikatöre ihtiyacım olsa; hazır cihaz tercih ederim.
Neden mi?
Bu tür cihazlar özel teknik gerektiren , kaliteli ses teknolojilerinde kullanılan malzemelerin ve tekniklerin bir araya getirildiği cihazlardır.
Ses te Vınnn lama, hummm lama, cızırtı olmaz.
Sizin hazırlayacağınız projede bilgi eksikliğinden kaynaklı uyumlu, uyumsuz malzemelerin bir araya getirildiği cihaz olacak.
Ve
Yapılan masraflara değmeyecek tir.
Önerim:
Elektronikte ki İlginizi başka pratik hobi devreleri ile kendinizi geliştirmeniz yönündedir.

Ben illaki bilgim dahilinde ki soruları yanıtlamak isterim. Yardımcı da olurum.

Ancak sıfırdan yabancı olduğunuz bir konuda sadece istemek, yetmeyecek ve ilerleyen süreçte sizi de yoracaktır.
Kolay gelsin.
peki hazır amfi devrelerinden en iyi en kaliteli yuksek ve kaliteli ses veren hangilerini önerieisniz. hazır amfi dverelri denedim ve istdeğim sonucu alamadım o yuzden kandi amfi devremi yapmak isiyorum ama kendi amfi yapımında yardım bilgi verireniz ve hazır amfi kulanmk içinde amfi önerirseniz sevinirim

peki hazır amfi devrelerinden en iyi en kaliteli yuksek ve kaliteli ses veren hangilerini önerieisniz. hazır amfi dverelri denedim ve istdeğim sonucu alamadım o yuzden kandi amfi devremi yapmak isiyorum ama kendi amfi yapımında yardım bilgi verireniz ve hazır amfi kulanmk içinde amfi önerirseniz sevinirim

Elinizde hoparlör var mı?
Var ise hoparlörlerin özellikleri nedir?
Nasıl bir ses sistemi düşünüyorsunuz?
Stereo müzik dinlemek için mi?
Evde tv ye bağlamak için mi?
Çok kanallı surround sinema izlemek için mi?
Açık alan seslendirmesi mi?
Pikap plak dinlemek için mi?

Yani amacınız tam olarak nedir? Elinizdeki ekipmanlar nedir?

Elinizde hoparlör var mı?
Var ise hoparlörlerin özellikleri nedir?
Nasıl bir ses sistemi düşünüyorsunuz?
Stereo müzik dinlemek için mi?
Evde tv ye bağlamak için mi?
Çok kanallı surround sinema izlemek için mi?
Açık alan seslendirmesi mi?
Pikap plak dinlemek için mi?

Yani amacınız tam olarak nedir? Elinizdeki ekipmanlar nedir?
Ayrıca, bu sistemi stereo müzik dinlemek amacıyla kullanmayı planlıyorum. Hem PC’de hem de TV’de kullanılabilecek şekilde uyumlu olması önemli. Mümkünse surround özelliği de eklenirse çok iyi olur. Sistemin hem ev içi hem de düğün, sahne gibi açık alanlarda kullanılabilecek şekilde yüksek kaliteli ses sunması gerekiyor.

Ses kalitesi benim için o kadar önemli ki, sesin fazla tiz veya bass ağırlıklı olması beni rahatsız ediyor. Denediğim hazır devre kartlarında belli bir süreden sonra bu durumdan ötürü rahatsızlık yaşadım; bu yüzden konuyu açtım ve yardım bekliyorum. Bu yuzden kedni deveremi yapmak için yardım arıyorum

Hoparlör Durumu ve Özellikleri
  • Mevcut Hoparlörler: Elimizde hem midrange hem de Pioneer marka oval (koaksiyel) hoparlörler bulunmaktadır.
  • Güç Çıkışı: Hoparlörlerin 450 watt güç çıkışlı olduğu belirtiliyor; ancak tercihen 450 watt’tan daha yüksek, güçlü bir çıkış beklenmektedir.
İstenen Ses Sistemi Özellikleri
  • Ses Kalitesi: Yüksek kaliteli, net ve bozulmasız ses çıkışı sağlanmalıdır. Ses, herhangi bir cızırtı, parazit veya bozulma olmaksızın tam anlamıyla dinlenebilmelidir. Voltaj dalgalanmalarından etkilenmeyen, %100 net ve temiz ses performansı hedeflenmektedir.
  • Uyumluluk: Sistem, stereo müzik dinleme amacıyla kullanılacak; hem PC hem de TV ile uyumlu olmalı. Ayrıca, mümkünse surround özellikli bir sistem tercih edilebilir.
  • Kullanım Alanları: Hem ev içi kullanım hem de düğün, sahne gibi açık alanlarda yüksek kaliteli ses performansı sunacak şekilde tasarlanmalıdır.
Ses Tercihleri ve Deneyimler
  • Ses kalitesi çok önemli olduğundan, sesde fazla tiz veya bass ağırlığının müzik dinleme deneyimini olumsuz etkilediği gözlemlenmiştir. Denenen hazır cihazlarda belirli bir süre sonra rahatsızlık hissedildiği için bu konuya özel dikkat gösterilmek istenmektedir.
Proje Detayları ve Ek Notlar
  • Kasa Tasarımı: Cihazın kasası SolidWorks ile 3D olarak tasarlanacaktır. Ancak, kasa çizimleri henüz tamamlanmadığından paylaşım yapılmamaktadır; bu nedenle sadece devre tasarımı konusunda yardım talep edilmektedir.
  • Kişisel Bilgi: Yazılım ve elektronik alanında deneyimli ve bilgiliyim; birçok proje geliştirmekteyim. Ancak, ses sistemi tasarımı konusunda yeterli deneyime sahip olmadığımı düşünüyorum.
  • Medya Oynatıcı Entegrasyonu: Cihazın içine Raspberry Pi 5 (8GB) ve dokunmatik ekran yerleştirilmesi planlanmaktadır. PHP ile yazılmış, Spotify ve YouTube benzeri müzikleri çalıştırabilecek bir medya oynatıcı sitesi geliştiriyorum. Bu sistem, tam otomatik bir “double teyp” kullanım senaryosu sunacak. PHP site tasarım dosyalarını ekte paylaşıyorum; ilgilenenler inceleyebilir. Kodlamalar halen devam etmektedir.
  • php ui uix ekran tasarım link : https://www.dosya.tc/server3/6btkj5/Ellie_Music.pdf.html

Forum istatistikleri

Konular
130,863
Kullanıcılar
454,447
Son üye
iskeoewd

Yeni konular

Geri