blender motoru dimmer devresi lazım

2 yıl önce ısı geri kazanım fan motorları için hız kontrol cihazı lazım oldu. orijinalı x tl ve 10 günde gelir dediler. bana da ertesi gün lazım dı .elektrik malzeme satıcısından bir dimmer aldım.taktım.hala çalışıyor.sonuçta ha dimmer ha hız kontrol cihazı.çalışma sistemi aynı değilmi.hemde ucuz oldu.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Evet,ayni devre yalnızca söyleniş şekli, kullanım amacına göre farklılık gösterebiliyor,ayırdedici olan tek olay da bu.Şöyleki,ışık karartıcı devreleri anlatırken kesinlikle "dimmer" diyoruz.(Tasarruf lambalarında yazan "dimmerle kullanılamaz" ibaresi gibi.)Kontrollü motor devresinde,alışılmışın dışında anlaşılamyı tam sağlamak amacıyla dimmer denmeyabilir,"devir kontrol devresi" veya "dimmerli devir kontrol devresi" denilebilir,yalnız "dimmer" dersek yalnızca ışık kısıcıları çağrıştırıp akla getirebilir de ondan dolayı.Başka bir nedeni de yoktur,yani sonuçta ikisi de fonksiyon olarak ayni devredir.Yaptığı işlev,tristörün tetiklenme açısının değiştirilmesiyle(Faz kaydırma devresi diye de bazı kaynaklarda geçmektedir.))uygulanan ac.elektrik akımının daha az güç vermesinin sağlanarak devirin düşürülmesidir.Tork ve moment de fizikte ayni,mak.müh.ve inşaat müh.liğinde farklıdır.Az önce forumun mesleki tartışma kısmında bunu örneklerle yazdım.Dimmer ve hız kontrolü de buna tıpatıp benzemektedir.Kolay gelsin.
 
bu gün motorun iki sargısından birinin bağlantılarını ters çevirdim motor diğer yönde dönmeye başladı ancak çok yavaş döndü elle bile durdurulabiliyordu birde çok ısındı acaba diğer sargının bağlantılarını da ters çevirsem normal bir şekilde dönermi yoksa motoru yakarmıyım birde bu bobinle yön kontrolünü bir anahtarla nasıl yapabilirim yani anahtarı bir yöne çevirdiğimde bobin uçları değişip motor diğer yönde dönmeye başlayacak
 
bende çamaşır makinası motoru var ve 1 adette ac hız kontrol devresi var motor dc ile çalışıyor ac hız kontrol devresini bağlasam olurmu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst