bitirme projesi

çok teşekkür ederim şimdi daha iyi anladım....
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
sayın şef ben dinamo almak için sanayiye gittim ama bana bununla türbin yaparsan ancak led yakarsın burdan 12 volt elde edemezsin dediler
 
Dinamoyu mevcut haliyle kullanmak istersek dedikleri doğrudur. Araba şarj dinamolarının rotorları bobin sargılı ve dıştan uyartımlı dinamodur. Ve yüksek devirlerde (2000-3000 gibi )
üretim yapar. Ancak, biz bu rotoru iptal edip, yerine 12 adet çok güçlü neodyum mıknatıs kullanacağız. Elimizle bile çevirdiğimizde 8-10 v. aldığımızı görürüz. Matkap motorunun mandrenini dinamonun miline bağlayıp, yavaş yavaş çevirdiğimizde 12 v. 300-400 w. güç aldığımızı göreceğiz.

Gelin Rüzgar türbini yapalım ve Rüzgar türbinini bitirdim başlıklı konularda araba dinamosunun modifiyesi var. İncelemenizi isterim.

Sanayiden alacağınız dinamo eski, çıkma bir dinamo olsun. Yenisine çok para vermeyin. Yalnız eski tofaş yani serçe doğan gibi küçük araçların dinamosu olmasın. Şöyle büyükçe bir dinamo olsun.
 
neodyum mıknatısıda sanayide bulabilirmiyim? kusura bakmayın çok soru soruyorum ama yeni başladığım için böyle şeyler nerden alınır nerde bulunur pek bilmiyorum...
 
Maalesef, neodyum mıknatısı her yerde bulmak mümkün değil. Adapazarı organize sanayii sitesinde Aksa Magnet firması var. Oradan temin ediyoruz. İnternette ararsanız bilgilere ulaşabilirsiniz.
Kargo ile her yere gönderebiliyorlar.
Aklıma gelmişken, biz N42 kullanacağız. Bu N42 mıknatısın gücünü, gösteren bir birim.

Size yardımcı olacağımı söylemiştim. Onun için çekinmenize gerek yok. Herşeyi sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.
 
Son düzenleme:
şefim peki bu mıknatısların ölçüsü ne olacak?
 
Araba dinamosu kullanılacaksa mıknatıs ölçüleri 40 x 20 x 10 mm. olacak.
 
şefim ben dinamoyu aldım aküde aldım 12 volt 50 amperlik bir akü mıknatıs içinde istanbulda biryer buldum kaç kutuplu olduğunu sordular birde tanesi 50 ytl dediler ama normaldede bu kadar pahalımı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst