Bir tutam tavsiye :)

phatign

Üye
Katılım
4 Ara 2009
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
42
Merhaba arkadaşlar,

Ben Onur, mesleki olarak tavsiyelerinize ihtiyacım var. Kısaca kendimden bahsetmek gerekirse, meslek lisesi, meslek yüksekokulu ve mühendislik fakültesini bitirerek şimdilik eğitim hayatını tamamlamış olarak bir kaç ay sonra asker olacağım kısmet olursa. Yani anlatmak istediğim elektrik ve elektronik benim için meslekten çok hayatımın bir parçası olduğudur. Bu yüzden boş işler ile uğraşmaktansa ilgi alanım otomasyon ile ilgili kendime bir şeyler katma çabası gösteriyorum.

Öncelikle belirtmek gerekirse neyi ne kadar bildiğim sizlerin tecrubesine göre değişeceğinden seviye belirlemekten kaçınmak istiyorum.

S7200 ile otomasyon alanına giriş yapmıştık zamanında. Sonra diploma çalışmasını WinCC Flexible olarak aldım ve daha düzgün proje oluşturmak adına s7300 ile de tasarladığım operatör panelin temasına uygun bir PLC programı yazarak s7300 için de bir giriş yapmış oldum. (Diploma notum A1). Ayrıca Citect Scada ve WinCC ile uğraştım bir süre. Fakat olay tamamen sanal kaldığından ilerletemediğimi belirtmek isterim.

Çeşitli basit elektronik simülasyon programları (proteus vb. biraz da pspice)
Programla dilleri açısından lise yıllarında kendi uğraşım VB, okul hayatımda C ve C++ son olarak Java. Mesleki olarak ise assembly ve CCS C başı çekmekte.

İleride (askerlik sonrası) ısrarla otomasyon alanında çalışmak(mühendis oldum egosunda olmayan ben bu işi yapmam arkadaş demeyecek şekilde çalışmak) isteyen bu genç arkadaşa tavsiyeleriniz çok değerli olacağından hiç şüpheniz olmasın.
 
Geleceğinin çok parlak olacağından hiç şüphem yok bu ülkenin sizler gibi sürekli kendini yenileyen ve mesleğine aşık olan mühendislerine o kadar çok ihtiyacı varki anlatamam.Kutlarım çok başarılı bir eğitim süreci geçirmişsin yani teorik olarak bayağı bir bilgi becerisinin olduğu kanatindeyim sana tavsiyem her ne kadar otomasyon ağırlıklı çalışacaksanda biraz klasik kumanda elemanlarıyla devreler yaparak kendini geliştirmendir bir örnek vermem gerekirse bizim işletmemize her sene staj için mühendis adayları gelir ve hepsinde gözlemlediğim bir nokta var hiç biri kontakörü röleyi termik şalteri görmemişler ne olduğunu teorik olarak biliyorlar ama ellerine alıp incelememişler zaten klasik kumandası iyi olan birisi plc nin %50 sini çözmüş olur.Tabi bunlar benim tavsiyelerim katılıp katılmamak sana kalmış birşey.Sana hayatında başarılar dilerim.
 
Sn Mokoki cevabınız için çok teşekkürler ilk olarak. Dediğiniz gibi kumanda konusuna bende önem göstermeye çalıştım bir süre önce. Dediğiniz gibi mühendis adayı arkadaşlarım rölenin kontaktörün ne olduğunu bilse de fiziksel olarak eline almamışlar. Lise hayatım mesleğim üzerine olduğu için bu konuda kendimi şanslı hissediyorum.. Ayrıca iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum.
 
şimdiden hayırlı olsun syn mokokiye katılmakla birlikte eğer kendi iş yerini açacaksan mesleki deneyim kazanmak için 1 yıl civarı piyasada kabul gören bir firma ile çalışman daha sonra (iş yeri açmayı düşünürsen) yapacağın işi allah için yapman ben küçük bir işletme sahibi olarak bu konudan çok muzdaribim meslektaş demekten ''nefret ettiğim kişiler'' le uğraşıyorum insanda ne heves nede şevk bırakıyorlar sen yenilik peşindeyken onlar hala şaçma bir parasal rekabet içine giriyorlar senin 1000 tl dediğin işe 900 tl diyorlar iş yaptıklarını sanıyorlar ve bir müddet sonra piyasadan silinip gidiyorlar ve arkalarında ailelerinin yada kendilerinin yaptığı birikimi de alıp gidiyorlar kime yarandıklarını hala anlamış değilim yani güzel kardeşim kendini ucuza satma okadar bu iş için kafa patlatıyorsun ve işin uzmanı olmayan tırt biri seni ezmeye çalışıyor ama ben şimdiye kadar kalitemden ödün vermemeye çalıştım bundan sonrada vermemeyi düşünüyorum sizinde vermenizi istemiyorum aldığımız riske göre inanın aldığımız ücret bence az ama bu bir sevdadır işte hayatında başarılar dilerim saygılarımla
 
Tavsiyeniz ve iyi dilekleriniz için teşekkürler sn Nurkon.

Şimdilik kendi işimi kurma planı gündemde değil. Olsa bile anlattığınız konuyu bizzat yaşamıştım. Ama serbest piyasa olduğuna göre bu şekilde davranışlar her sektörde olacaktır.
 
SAYIN phatign öncelikle hayırlı olsun, meslektaş sayılırız, bende teknik öğretmenim elektrik inş. müh. de düşünüyorum iş yerinden ustabaşım ışık oldu bana oda teknik öğrt. müh. kazandı inş. 1 yılda müh. olacak. bizde termik santralde otomasyonda çalışmaktayız, ve sistem o kadar mükemmelki otomasyon noktasında son teknoloji kullanılmış, bu işlerle uğraşmak istiyorsan ufkunu genişletecek aklına kapı açaçak büyük işletmeler fabrikalar görmelisin , gezmelisin incelemelisin,kafanda aklında bir seyler oluşması için gerekli , mühendis demek üretim yapan tasarlayan demektir amam malesef bizim ülkemizde kariyer ücret makam rahatlık gelmektedir. inş. senin otomasyon noktasında ülkene milletine hayırlı bir seyler yapman dileğimle.
 
Çok teşekkür ederim Sn. mütefekkir26
 
değerli kardeşim Onur mesleğinde hayatında başarı dolu yılalr dilerim;
Bununla birlikte şahsi kanatim mesleğimizde ilerlemek istiyorsan ingilizceni geliştirmendir,
istersen bunun için sana birkaç döküman yollayabilirim ama önce hangi seviyedesin bildirisen çok sevinirim:)
herşey gönlünce olsun.
 
her türlü dökümana ve bilgiye bizimde ihtiyacımız var siz paylaşın, bildiğini saklayandan daha zalim kim vardır buyuruyor sevgili peygamberimiz her türlü bağış kabul edilir nazkaro
 
değerli kardeşim Onur mesleğinde hayatında başarı dolu yılalr dilerim;
Bununla birlikte şahsi kanatim mesleğimizde ilerlemek istiyorsan ingilizceni geliştirmendir,
istersen bunun için sana birkaç döküman yollayabilirim ama önce hangi seviyedesin bildirisen çok sevinirim:)
herşey gönlünce olsun.

İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. İngilizce konusunda seviyemi tam net bilmiyorum. Bir süredir uzak kaldım fakat seviyem upper intermediate civarı idi son olarak. Fakat intermediate seviyesine de düşmüş olabilir :confused:. Elimde herhangi bir dil sınav puanı yok şu anda...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,789
Kullanıcılar
449,983
Son üye
ardaxsm

Yeni konular

Geri
Üst