binalarda yangın yönetmeliği

veli125

Üye
Katılım
11 Kas 2010
Mesajlar
113
Puanları
1
arkadaşlar biz bir depo yapıyoruz 1000m2 o yüzden yönetmelik gereği yangın alarm sistemi gerekliymiş.şimdi bu işten anlmadığım için yardımınız lazım.aslında hiç lazım değil sadece göstermelik gibi bir şey olacak.acaba yönetmelik de ne yapmak lazım.sadece (alarm butonu + siren) taksak yeterlimi. yoksa (duman dedektörü + kontrol paneli + siren + alarm butonu + gereklimidir.hangisi yönetmelikte şart.ve alabileceğim bir site ve fiyat verebilirmisiniz.
 
hocam bina yüksekliğiniz 6 metreyi geçiyor ise gerekli depo alanlarında 5000m2 ve üzerinde olanlar için isteniyor otomatik algılama sistemi kurman gerekiyor ekstra buton da koyman iyi olur büyük tip yangın söndrücü bulundurman gerekli umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
yardımın için çok saol. yalnız depomuz 10 adet birde koridoru olacak. her oda 100m2 kadar toplam 1000m2. bina yüksekliği 4m tabi çatı hariç. sadece duvar 4m.biz planı projeyi çizdirdik.son anda bize bu planda yangın planıda olacak dediler.elektrikçi plana ekledi.bizim bina il özel idareye bağlı, belediyeye değil.yani şuan eklendi. imzaya gitti.itiraz etsek 2 ay da öyle bekleriz :))

peki otomatik algıla sistemi derken bunlar nelerdir.paket halinde mi satılır.benim bildiğim.( panel+siren+duman dedektör+buton+büyük tip yangın söndürü) bunların dışında bir şey gereklimidir.
 
Binada yangın sistemi kurmak için ilk önce deponuzun ne için kullanılacağı önemli çünkü yangın yönetmeliğine göre biba sınıfları var buna göre sistem uygulaması yapılıyor.ayrıca 1000 m2 lik bir alanda bensize yangın paneli+ısı veya duman dedektörlü+kırma bütonlu bir sistem tavsiye ederim çünkü yapacağınız masraf yarın yangın olduğundaki masrafa göre çok küçük kalacaktır
 
yapacağımız depo mantar deposu.bilmeyenler için soğuk hava deposu gibi bir yer olacak.klima ile soğutulacak.içerde yanacak hiç bir şey yok.ama bakalım.elektrikçi projeyi çizdi.eğer denetleme olmazsa yapmayız.illa olacak denilirse. dediğin gibi panel+dedoktor+buton+siren döşeyeceğz.
 
eğer denetleme olmazsa yapmayız..
güzel memleketimin güzel insanı :)
yarın bir gün klima kablosunun fazla ısınmasından dolayı yanması gibi bir durum olursa bu konuları tekrar raftan indiririz.
elbette yönetmelikler sizin ve cevrenizin can ve mal güvenliğinizi korumak içindir. depo içinde yanıcı birşeyin olmaması yangın tehlikesinden uzak olacağı anlamına da gelmez. projede nasıl çizilmişse aynen 1 e 1 o şekilde yapılmalıdır.
yangın algılama tesisatını deponun inşaat maliyeti ile karşılaştırırsanız devede kulak olduğunu görürsünüz.
kolay gelsin.
 
veli125 yapacağınız deponun duvarlarında sandeviç panel kullanılacaksa çok hızlı tutuştuğunu ve söndürmek için çok fazla bir vaktiniz olmadığını bilmenizi tavsiye ederim.
 
duvarlar tuğla olacak yalnız tavanı panel yapmayı düşünüyoruz :(
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst