sonexson

Üye
Katılım
5 Eki 2013
Mesajlar
6
Puanları
1
Hırsız alarm sistemleri, soyguncular başta olmak üzere kötü niyetli kişilere karşı alınabilecek en etkili yöntemdir.
Hırsız alarm sistemlerinin cayrdırıcılığı karşılaşabileceğimiz olayları en alt seviyeye indirmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu yüzdendir ki hırsız alarm sistemleri en önemli ihtiyaçlarımız arasındadır. Maalesef günümüzde kullanılan birçok soygun ihbar sistemlerini hırsızlar çok iyi bilmekte ve sistemlerin zayıflıklarından faydalanarak kolayca pasifize edebilmekteler. Bundan dolayı doğru sistemler, doğru yerlerde kullanılmalı ve güvenilir firmalardan destek alınmalıdır. Profesyonel kişi ve kurumlar tarafından kurulmayan hırsız alarm sistemleri zayıflık gösterip, kötü sonuçlara neden olabilir.

[h=2]Hırsız / Soygun Alarm Sistemlerinde dikkat edilmesi konular şunlardır:[/h]



    • Hırsız alarm sistemi kurulumunu yapacak ekip teknik bilgiye sahip ve uzman kişiler olması gerekmektedir.
    • Hırsız alarm sisteminin kurulumunun yapılacağı yerin ihtiyaca uygun olması ve ucuzluğundan ziyade kalitesine göre tercih işleminin yapılması gerekmektedir.
    • Kurulum sonrası doğabilecek aksaklıklara karşı destek alabileceğiniz yerlerden Hırsız alarm sistemlerini temin etmelisiniz.
Hırsız Alarm Sisteminde ki Temel ÜrünleriHırsız alarm sistemleri belli ekipmanlardan oluşmaktadır. Bunlar Alarm Paneli, Tuş Takımı, PIR Dedektör,Aktif Infrared Bariyerler, Duman ve Isı Dedektörü, Harici veya Dahili Flaşörlü Siren, Uzaktan Kumanda ve Akü...Alam Paneli:Hırsız AlarmSisteminin beynidir. Hırsız alarm sistemine bütün komutların verildiği ve verilerin saklandığı kısımdır.Keypad(Tuş Takımı):Hırsız AlarmSisteminin Tüm kontrolünü sağlayan birimdir. Panelle haberleşme, bütün programlamalar, kurma-çözme, olayları görme, özellikleri kullanma gibi işlemlerin tamamı keypad (Tuş Takımı) üzerinden yapılır.
PIR Dedektör: Ortamdaki tehlike veya yetkisiz girişleri algılayan ve bunu panale bildiren cihazdır. Farklı tehlikelere göre çeşitleri vardır. Uzun veya kısa mesafeli olarak, farklı açılarda algılama yapabilen veya evde beslenen evcil hayvanımızı tehlike olarak algılamayıp alarm vermeyen modeller mevcuttur. Ortama göre uygulanabilen çeşitleri vardır. 360 Derece tavan tipi, duvar tipi vs.Manyetik Kontak: Kapı,cam veya herhangi bir eşyaya uygulanabilen mıknatıslı 2 parça şeklinde ve birbirinden ayrıldığında panele tehlike sinyali gönderen cihazdır.Aktif Infrared Bariyerler: Sanal bir Güvenlik hattı ( güvenlik duvarı) oluşturur ve o hattı kesen tehlikeyi algılayarak panele bildirir ve alarm durumuna geçmesini sağlar. Genelde dış ortamlarda kullanılır. Çeşitli mesafelere göre farklı modelleri mevcuttur. Hassasiyet ayarı yapılabilir. Gerekli ayarların yapılmasıyla hayvan algılamayacak şekilde kullanılarak yanlış alarmlar önlenebilir.Duman ve Isı Dedektörü: Alarm panelleri için üretilmiş olan duman ve ısı dedektörleri sayesinde sistem basit bir yangın algılayıcı olarak da kullanılabilir. Evimizde veya iş yerimizde az sayıda dedektör kullanılarak uygulanabilir ve basit yangın sistemlerine olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Sistem Alarm Haber alma Merkezine (AHM) bağlı ise prosedürlere uygun olarak en kısa zamanda itfaiye gönderilir.Harici veya Dahili Flaşörlü Siren: Harici ortamda bulunan ve panelden gelen alarm sinyali üzerine 118 Db gücünde ses çıkararak çevreyi uyaran, aynı zamanda flaşörü sayesinde yerine dikkat çeken cihazdır. Ayrıca dahili ortam içinde çeşitleri vardır.[h=2]Hırsız Alarm Sistemleri Nasıl Çalışır ?[/h]Sistemin kurulu olduğu ortamdan çıkarken kendi şifrenizi keypad'e girdikten sonra Soygun ihbar sistemi aktif hale geçer. Sistemin bulunduğu ortama tekrar geldiğimizde tekrar keypad'e şifre girilmesiyle sistem pasif hale geçer.Hırsız alarm sistemi kuruluyken sistemde bulunan algılayıcılar (PIR, Manyetik kontak, Infared bariyer vs.) kendi özelliklerine göre bir tehlike tespit ettiklerinde bu bilgiyi panele gönderirler.Hırsız alarm sisteminin beyni olan panel ise bir komut göndererek siren sistemini harekete geçirir, çevreye yüksek ses ve flaşör sayesinde uyarılar gönderir. Hırsız alarm sistemi içinde ki haberleşme ünitesi ile daha önceden kaydedilen kişilerin telefon numarasını arayıp, bilgi verir. Ayrıca hırsız alarm sistemi bir Alarm Haber Alma Merkezi'ne bağlıysa bu bilgi ilgisi siteme de iletilir. Alarm Haber Alma Merkezi Kullanılan alarm sistemi ve gelen bilgi türüne göre gerekli yerleri harekete geçirir. (Ambulans, Polis, İtfaiye vs.).Hırsız Alarm Sistemleri ile ilgili Gelen Aramalar:
hırsız alarm sistemleri, hırsız alarm sistemi, hırsız ihbar sistemleri, hırsız ihbar sistemi, soygun alarm sistemleri, soygun alarm sistemi, soygun ihbar sistemleri, soygun ihbar sistemi, hırsız alarm sistemi fiyatları, hırsız alarm sistemi nasıl çalışır, dsc alarm sistemleri




Kaynak: Hazır Kamera Sistemleri
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,216
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Geri
Üst