bina önündeki panolar ?

KuRSuN06

Üye
arkadaşlar kolay gelsin binaların önünde bulunan dağıtım panoları hakkında bilgi verebilecek olan varmı 3 binada bir yere koyulmuş bu panolar nedir bu panolar kaç volt girer kaç volt çıkar dağıtımı nasıl olur ?

İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

m.sabri

Üye
Panolardan kastın sayaç panolarıysa bunlar her binada vardır.
Bazı bölgelerde küçük binalarda dışarı konur.
Genelde içerde olur.

erhangenc

Üye
elektrik dağıtımının eski ve halen daha bir çok bölgede elektrik direkleriyle havai hat olarak yapıldığını mutlaka görmüşsünüzdür.yeni uygulamalarda artık elektrik direkleriyle direk konutlara değilde,yer altı kablolama yapılarak bahsettiğiniz dağıtım panolarıyla konutlara,sokak lambalarına ,işyerlerine vs.dağıtımı gerçekleştirilmektedir.içlerinde genelde devre kesiciler,elektrik dağıtım bağlantı baraları vs.vardır.bu panolarda 3 faz 1 nötr olmak üzere 400 V seviyesinde bir voltaj olur.

sinan27

Üye
Bu saha içindeki panolardan sadece ag alabiliyoruz deil mi? og alamıyoruz

Öğretmen27

Profesyonel Üye
O panolardo og olmaz ki. 3 faz bir notr vardir.( Ya 3 faz bir notr alirsin(380v) ya 1 faz 1 notr alirsin(220v)

Forum istatistikleri

Konular
124,832
Kullanıcılar
444,174
Son üye
fthgkc07

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler